chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Gestandaardiseerd gunstverlof

  Voor wie?

  Alle personeelsleden binnen de diensten van de Vlaamse overheid kunnen een gestandaardiseerd gunstverlof aanvragen. De lijnmanager beslist of het verlof al dan niet wordt toegekend.

  Duur

  Het gestandaardiseerd gunstverlof kan met losse dagen worden opgenomen of kan worden gebruikt om voor een langere periode afwezig te zijn.

  Of dit verlof al dan niet wordt toegekend, hangt af van de beslissing van jouw lijnmanager. Jouw lijnmanager heeft de keuze om het verlof al dan niet toe te staan. Het gaat immers om een verlof dat steeds een gunst is.

  Als de lijnmanager hiermee akkoord gaat, kan het gestandaardiseerd gunstverlof al met losse dagen worden opgenomen zonder dat de 20 dagen onbetaald verlof die een recht zijn, zijn uitgeput. De opname van het gestandaardiseerd gunstverlof met losse dagen heeft geen beperking van de overdrachtsmogelijkheid van het jaarlijks verlof tot gevolg. Deze overdrachtsmogelijkheid wordt wél beperkt (tot max. 5 dagen) als een personeelslid gebruik maakt van de 20 dagen onbetaald verlof die een recht zijn.

  Gevolgen van opname

  Het gunstverlof wordt gelijkgesteld met dienstactiviteit. Tijdens het verlof wordt er geen loon doorbetaald.