chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Openbaar planningsoverzicht van sportcomplex

  Lokaal bestuur
  Eeklo
  Complexiteit
  gemiddeld
  Trefwoorden
  Digitalisering, Patrimonium

  Bij de verhuur van sportinfrastructuur en het toewijzen van gebruiksuren is het voor sportgebruikers en het lokaal bestuur belangrijk dat er een duidelijk overzicht bestaat van welke verenigingen wanneer sporten, onder andere om een correcte facturatie mogelijk te maken. Daarnaast zorgt een transparante reservatieprocedure ervoor dat occasionele gebruikers de weg naar de sportinfrastructuur snel vinden.  

  Stad Eeklo stelde het planningsoverzicht voor haar sportcomplex voor iedereen openbaar. Elke burger kan het volledige planningsoverzicht van sportinfrastructuur raadplegen via de stedelijke website. Zo kunnen – naast de medewerkers van de organisatie – gebruikers gemakkelijk zien wanneer de verschillende verenigingen reservaties hebben en wanneer er plaats is voor occasioneel gebruik. Daarbij kunnen (occasionele) gebruikers online de gewenste faciliteiten ook reserveren en betalen. Indien nodig kunnen gebruikers ook steeds telefonisch contact opnemen met de sportdienst of reservaties maken aan de balie van het sportcomplex.  

  Dit zorgt ervoor dat de sportverenigingen en individuen de infrastructuur gemakkelijk kunnen reserveren. Voor structurele gebruikers van de infrastructuur en binnen de organisatie zelf zorgt dit voor transparantie rond de toegekende uren.  

  Welke risico’s worden afgedekt door de implementatie van deze goede praktijk?

  De organisatie beschikt niet over gepaste instrumenten en/of procedures om de sportinfrastructuur optimaal in te zetten, waardoor gebruikers de infrastructuur niet optimaal kunnen benutten. 

  Contactpersonen

  Pascal Schelstraete 

  pascal.schelstraete@eeklo.be 

  09 377 61 27