Nieuwe synergie vanuit een synergie-aanvraag

Elke bijdrager van een organisatie kan een nieuwe synergie aanmaken vanuit een synergie-aanvraag van zijn organisatie of een suborganisatie ervan.

Stap 1: Aanmelden

Meld je aan in het GIPOD: aanmelden.

Stap 2: Selecteer en open een synergie-aanvraag

Je kan op een aantal manieren een synergie-aanvraag selecteren en openen:

Zoeken synergie-aanvragen Selecteer Synergie > Synergie-aanvragen > Zoeken
Zoeken ontvangen synergie-aanvragen Selecteer Synergie > Synergie-aanvragen > Zoeken ontvangen
Zoeken gewijzigde synergie-aanvragen Selecteer Synergie > Synergie-aanvragen > Zoeken gewijzigde
Open GIPOD-entiteit Op iedere pagina vind je rechtsbovenaan een veld. Vul er een ID in en klik op Open.

Stap 3: Nieuwe synergie

Klik op de knop Bewerken en kies er dan voor om een Nieuwe synergie toe te voegen. Je komt terecht op de pagina Nieuwe synergie.

Opmerkingen :

Wanneer er vanuit de synergie-aanvraag al één of meerdere synergieën aangemaakt zijn, dan zullen die worden weergegeven op het tabblad Algemeen onder Synergieën die vanuit deze synergie-aanvraag aangemaakt werden.

Stap 4: Aanvullen velden

Een aantal velden worden automatisch overgenomen van de synergie-aanvraag waaruit de synergie wordt aangemaakt:

• Referentie
  • Beschrijving
  • Periode (van de werkopdracht)
  • Zone

Ook de zone wordt dus overgenomen. Deze wordt bepaald als de unie van de zones van de betrokken werkopdrachten: de werkopdracht waaruit de synergie-aanvraag werd gelanceerd én de eventuele werkopdrachten uit positieve antwoorden op de synergie-aanvraag.

Alle velden zijn uiteraard nog manueel aan te passen. De overige in te vullen velden worden hier beschreven.

Stap 5: Toevoegen van bijkomende werkopdrachten

De werkopdracht van waaruit de synergie-aanvraag werd gelanceerd, zal automatisch toegevoegd worden aan de nieuwe synergie. Eventuele werkopdrachten uit positieve antwoorden op de synergie-aanvraag worden eveneens overgenomen in de synergie. Daarnaast kunnen er nog bijkomende werkopdrachten toegevoegd worden zoals hier beschreven.

Bijkomende werkopdrachten kunnen ook toegevoegd worden via de knop Toevoegen uit synergie-aanvraag.

Klikken op deze knop toont een pop-up waarin de werkopdrachten getoond worden uit antwoorden op de synergie-aanvraag en eventuele aanverwante synergie-aanvragen. De gewenste werkopdrachten kunnen aangevinkt worden en vervolgens toegevoegd aan de synergie.

Opmerking : werkopdrachten met de status "Uitgevoerd" kan je niet toevoegen aan een synergie.

Stap 6: Bewaren

Klik op Bewaren.

Aanverwante onderwerpen:

Een nieuwe synergie

Een synergie verwijderen

Een synergie-aanvraag raadplegen