Overdracht pilootschap

Elke bijdrager van een organisatie kan het pilootschap van een synergie, waarvan zijn organisatie of een onderliggende suborganisatie de huidige piloot is, overdragen aan een andere organisatie.

1. De piloot zal hiertoe een aanvraag voor het wijzigen piloot sturen naar een ander organisatie die een werkopdracht heeft die deel uitmaakt van de synergie. (stappen 1-3 in dit artikel)
  2. De andere organisatie aanvaardt of weigert de vraag tot overdracht. Het pilootschap wordt pas effectief overgedragen op het moment dat de andere organisatie de aanvraag aanvaardt. (stappen 4-6 in dit artikel)

Stap 1: Aanmelden

Meld je aan in het GIPOD: aanmelden.

Stap 2: Selecteer en open een synergie

Je kan op een aantal manieren een synergie selecteren en openen:

Zoeken synergieën Selecteer Synergie > Synergieën > Zoeken.
Zoeken gewijzigde synergieën Selecteer Synergie > Synergieën > Zoeken gewijzigde.
Open GIPOD-entiteit Op iedere pagina vind je rechtsbovenaan een veld. Vul er een ID in en klik op Open.

Opmerking: om een overdracht van pilootschap te kunnen aanvragen, moet jouw organisatie momenteel piloot zijn voor de synergie en moet je beschikken over de rol GIPOD-Bijdrager.

Stap 3: Aanvraag doorsturen

Een keuzelijst is beschikbaar met de organisaties die een werkopdracht hebben in de synergie. Selecteer de gewenste organisatie en klik op de knop Aanvraag doorsturen.

Stap 4: Aanmelden (door de andere organisatie)

De organisatie die de aanvraag ontvangen heeft, meldt zich aan in het GIPOD: aanmelden.

Stap 5: Selecteer en open de synergie

Je kan op een aantal manieren een synergie selecteren en openen:

Zoeken synergieën Selecteer Synergie > Synergieën > Zoeken.
Zoeken gewijzigde synergieën Selecteer Synergie > Synergieën > Zoeken gewijzigde.
Open GIPOD-entiteit Op iedere pagina vind je rechtsbovenaan een veld. Vul er een ID in en klik op Open.
Alarmlijst - Overnemen pilootschap Synergieën waarvoor jouw organisatie kandidaat-piloot is, verschijnen in deze alarmlijst. Klik op de alarmlijst op de openingspagina van GIPOD.

Stap 6: Aanvraag voor overdracht piloot aanvaarden

Klik op Aanvaarden. Het pilootschap is nu effectief overgedragen.

Een synergie wijzigen

Alarmlijst: "SYN - over te nemen pilootschap"

Infolijst: "Mijn SYN - overdracht pilootschap verstuurd"