KLIP-app

1. Wie kan de KLIP-app gebruiken?

2. Hoe installeer ik de KLIP-app?

3. Waar vind ik het bestand om in te laden in de KLIP-app?

4. Wanneer kan ik het .klip-bestand downloaden?

5. Wat gebeurt er als ik met een andere versie van de KLIP-app werk dan de laatst beschikbare versie?

6. Kan ik printen vanuit de KLIP-app?

1. Wie kan de KLIP-app gebruiken?

Alle professionele planaanvragers en raadplegers.

Naar boven

2. Hoe installeer ik de KLIP-app?

Hoe je de KLIP-app downloadt en installeert is afhankelijk van het platform:

Naar boven

3. Waar vind ik het bestand om in te laden in de KLIP-app?

In het tabblad "Bestand voor KLIP-app" in het detail van je planaanvraag kan je het .klip-bestand downloaden.

Naar boven

4. Wanneer kan ik het .klip-bestand downloaden?

Van zodra je leidinggegevens ziet in de online viewer.

Wanneer je de leidinggegevens precies ziet, hangt af van een aantal factoren. Er zijn 2 mogelijke scenario’s:

1. Alle KLB’s hebben geantwoord op de planaanvraag: het bestand wordt dadelijk ter beschikking gesteld.
  2. Nog niet alle KLB’s hebben geantwoord op de planaanvraag:
    • Er is geen KLIM-lid bij betrokken:
      • Je raadpleegt de leidinggegevens die we al kregen vanaf de 7de werkdag na het indienen van de planaanvraag.
    • Er is wel een KLIM-lid bij betrokken:
      • Je raadpleegt de leidinggegevens die we al kregen vanaf de 15de werkdag na het indienen van de planaanvraag.

Je mag pas starten met de uitvoering van de grondwerken als je de informatie van alle betrokken KLB’s hebt ontvangen.

Een KLB kan ook na zijn antwoordtermijn nog antwoorden opsturen. Van zodra we een laattijdig antwoord ontvangen, krijgt de planaanvrager hiervan een mail. Het pakket wordt online aangevuld. Download vervolgens een aangevulde versie van het .klip-bestand.

Naar boven

5. Wat gebeurt er als ik met een andere versie van de KLIP-app werk dan de laatst beschikbare versie?

Wil je een .klip-bestand in een verouderde versie van de viewer inladen, dan krijg je de melding dat je de app moet updaten om dit plannenpakket te bekijken. Voer je geen update uit, dan kan je enkel oudere .klip-bestanden bekijken.

Wil je een eerder aangemaakt .klip-bestand inladen in een recentere versie van de app, dan krijg je de vraag om een nieuwe versie van het .klip-bestanden te downloaden op de detailpagina van je planaanvraag.

In beide gevallen ontvang je telkens een link naar de nieuwe versie van de app en/of het .klip-bestand.

Zodra je online bent, kijkt de app ook na of er een nieuwe versie beschikbaar is.  Update de app als dit het geval is.

Naar boven

6. Kan ik printen vanuit de KLIP-app?

Neen, plannen kan je enkel afdrukken vanuit de KLIP-portaal.

Naar boven