KLIP-app

1. Wie kan de KLIP-app gebruiken?

2. Hoe installeer ik de KLIP-app?

3. Waar vind ik het bestand om in te laden in de KLIP-app?

4. Wanneer kan ik het .klip-bestand downloaden?

5. Wat gebeurt er als ik met een andere versie van de KLIP-app werk dan de laatst beschikbare versie?

6. Kan ik printen vanuit de KLIP-app?

1. Wie kan de KLIP-app gebruiken?

Alle professionele planaanvragers en raadplegers.

Naar boven

2. Hoe installeer ik de KLIP-app?

Hoe u de KLIP-app downloadt en installeert is afhankelijk van het platform:

De KLIP app installeren op een Android , iOS of Windows tablet.
Bekijk een instructiefilmpje op Youtube (opent in een nieuw venster).

Naar boven

3. Waar vind ik het bestand om in te laden in de KLIP-app?

Het .klip-bestand kan u downloaden vanop de detailpagina van uw planaanvraag.

Plannen bekijken in de KLIP-viewer.
Bekijk een instructiefilmpje op Youtube (opent in een nieuw venster).

Naar boven

4. Wanneer kan ik het .klip-bestand downloaden?

Van zodra u leidinggegevens ziet in de online viewer.

Wanneer u de leidinggegevens precies ziet, hangt af van een aantal factoren. Er zijn 2 mogelijke scenario’s:

1. Alle KLB’s hebben geantwoord op de planaanvraag: het bestand wordt dadelijk ter beschikking gesteld.
  2. Nog niet alle KLB’s hebben geantwoord op de planaanvraag:
    • Er is geen KLIM-lid bij betrokken:
      • U raadpleegt de leidinggegevens die we al kregen vanaf de 7de werkdag na het indienen van de planaanvraag.
    • Er is wel een KLIM-lid bij betrokken:
      • U raadpleegt de leidinggegevens die we al kregen vanaf de 15de werkdag na het indienen van de planaanvraag.

U mag pas starten met de uitvoering van de grondwerken als u de informatie van alle betrokken KLB’s hebt ontvangen.

Een KLB kan ook na zijn antwoordtermijn nog antwoorden opsturen. Van zodra we een laattijdig antwoord ontvangen, krijgt de planaanvrager hiervan een mail. Het pakket wordt online aangevuld. Download vervolgens een aangevulde versie van het .klip-bestand.

Naar boven

5. Wat gebeurt er als ik met een andere versie van de KLIP-app werk dan de laatst beschikbare versie?

Wilt u een .klip-bestand in een verouderde versie van de viewer inladen, dan krijgt u de melding dat u de app moet updaten om dit plannenpakket te bekijken. Voert u geen update uit, dan kunt u enkel oudere .klip-bestanden bekijken.

Wilt u een eerder aangemaakt .klip-bestand inladen in een recentere versie van de app, dan krijgt u de vraag om een nieuwe versie van het .klip-bestanden te downloaden op de detailpagina van uw planaanvraag.

In beide gevallen ontvangt u telkens een link naar de nieuwe versie van de app en/of het .klip-bestand.

Zodra u online bent, kijkt de app ook na of er een nieuwe versie beschikbaar is. Update de app als dit het geval is.

Naar boven

6. Kan ik printen vanuit de KLIP-app?

Neen, plannen kunt u enkel afdrukken vanuit de KLIP-portaal.

Naar boven