Algemene instellingen

Een applicatiebeheerder kan enkele algemene instellingen beheren voor alle suborganisaties van zijn organisatie:

Deze instellingen kunnen per suborganisatie ingesteld worden door de applicatiebeheerder van de organisatie. Bijdragers & raadplegers kunnen deze info bekijken, maar niet wijzigen. Deze standaardwaarden kunnen wel overschreven worden in de applicatie zelf (behalve de interessezone).

Stap 1: Aanmelden

Meld je aan in het GIPOD: aanmelden.

• Je bent enkel applicatiebeheerder. De pagina "Instellingen voor jouw organisatie" opent onmiddellijk.
  • Je bent applicatiebeheerder maar hebt ook nog een andere rol (bijdrager, raadpleger): GIPOD opent op de homepagina. Klik rechtsboven op de organisatienaam om naar de pagina "Instellingen voor jouw organisatie" te gaan.

Stap 2: Selecteer een (sub)organisatie

Een applicatiebeheerder heeft de mogelijkheid om de instellingen voor zijn organisatie te beheren per suborganisatie. Selecteer de (sub)organisatie waarvoor je de instellingen wil beheren.

Stap 3: Selecteer tabblad Algemeen en vul velden in

• Periode zoekopdrachten

Hier kan je, per suborganisatie, de periodes bepalen die standaard ingevuld zullen worden bij elke zoekopdracht op de zoekpagina's. Deze datums kunnen steeds nog overschreven worden wanneer men in een ander tijdsvenster wil zoeken.

• Interessezone

Hier kan je, per suborganisatie, de interessezone intekenen. Bovenaan de kaart vind je verschillende knoppen die je kan gebruiken om een zone in te tekenen. Je kan er ook voor kiezen om de synergie-interessezone over te nemen als interessezone, indien deze al is ingetekend.

De interessezone van een organisatie wordt gebruikt om elke blanco kaart initieel op te centreren. Gebruikers van een organisatie kunnen deze interessezone ook in verschillende zoekopdrachten gebruiken om gerichter te zoeken in een bepaald gebied.

• Standaard zichtbare achtergrondlagen

Hier kan je, per suborganisatie, bepalen welke thematische kaarten er standaard als achtergrondlagen in de kaartviewers zichtbaar zullen zijn. Deze zullen steeds getoond worden bovenop het GRB. De verschillende opties zijn:
- Orthofoto's
- Bus-Tram-Metro

Stap 4: Bewaar

Vergeet niet te bewaren. Bovenaan de pagina wordt weergegeven wanneer en door wie de instellingen laatst werden gewijzigd.