Hiërarchisch beheer

Het hiërarchisch beheer laat bijdragers van een organisatie toe om GIPOD-entiteiten voor hun onderliggende suborganisaties aan te maken en te beheren. Dit kunnen ze doen voor werkopdrachten, manifestaties, omleidingen, synergie-aanvragen en synergieën.

Het komt er dus op neer dat een bijdrager van een hoofdorganisatie alles kan doen in naam van zijn suborganisatie, wat hij ook voor zijn eigen organisatie kan doen. Zo hoeft een bijdrager van een hoofdorganisatie geen bijkomende gebruikersaccount aan te vragen als hij een entiteit van één van zijn suborganisaties wil beheren.

Voorbeeld: Een bijdrager van organisatie 'Groen' kan een werkopdracht aanmaken voor zijn eigen organisatie, maar kan dit ook doen in naam van suborganisatie 'Groen_Sub1'. De beheerder van de nieuwe werkopdracht is dan suborganisatie 'Groen_Sub1', ondanks het feit dat een bijdrager van 'Groen' deze heeft aangemaakt.

Volgens het principe van hiërarchisch beheer zal een bijdrager van 'Groen' deze werkopdracht van 'Groen_Sub1' ook kunnen wijzigen.