Opbouwen van een selectie

Van volgende objecten kan een selectie worden opgebouwd:

• Adressen
  • Gebouwen
  • Percelen
  • Straten (enkel via de 'Identify'-functie)
  • Wegverbindingen

Een selectie kan verschillende objecttypes bevatten. Selecties kunnen geëxporteerd worden naar Excel.

Een selectie opbouwen kan als volgt:

• Via de selectieknop:

1. Activeer de selectiefunctie door op de knop

te klikken.
    2. Vink de la(a)g(en) aan waarbinnen u objecten wilt selecteren.
    3. Klik objecten één per één aan OF klik en sleep om een selectiekader rond een aantal objecten te trekken (zoals in voorbeeld hierboven
      • Let op: Bij het gebruik van een selectiekader wordt elk object dat deels of volledig binnen het kader valt in de selectie opgenomen, op voorwaarde dat dit object deel uitmaakt van één van de selecteerbaar gemaakte (aangevinkte) lagen.
    4. De geselecteerde objecten lichten turkoois op.
      • Tip: Desgewenst kan u enkele lagen uitklikken of "Geen" achtergrond aanduiden om de geselecteerde objecten beter te zien, zoals in onderstaand voorbeeld.
    5. De geselecteerde objecten worden (al naargelang de laag die je hebt aangeklikt) in het juiste tabblad opgelijst in 'Mijn selectie'.
  • Vanuit de 'Identify'-functie: Vanuit het detailvenster heeft men de mogelijkheid om het bevraagde object aan de selectie toe te voegen via de actie 'Toevoegen aan selectie'.

• Vanuit de zoekfunctie: Zoekresultaten kunnen aan de selectie worden toegevoegd ...door op het 'select' icoon

te klikken naast één of meerdere zoekresultaten. ...door één of meerdere objecten aanklikken en onderaan op de knop 'Toevoegen aan selectie' drukken.

Enkele tips:

Klik een rij aan met de linkermuisknop om één object te selecteren.
Hou de Ctrl-knop ingedrukt en klik rijen aan om meerdere objecten te selecteren.
Klik een rij aan, hou de Shift-knop ingedrukt en klik een andere rij aan om alle rijen daartussen te selecteren.

Op deze manier kan je bijvoorbeeld alle adressen binnen een straat opzoeken en deze aan 'Mijn selectie' toevoegen.