Uitgebreid zoeken

Via de uitgebreide zoekfunctie kan je op zoek gaan naar objecten van één enkel objecttype die voldoen aan een aantal criteria.

1. Selecteer BEVRAGEN > Uitgebreid zoeken.
  2. Selecteer het objecttype dat teruggegeven dient te worden in de zoekresultaten.
  3. Indien je ook wenst te zoeken buiten de eigen gemeente vink je het keuzevakje "Mijn gemeente" af.
  4. Bouw vervolgens de query (zoekopdracht) op door:
    • een attribuut van het object te selecteren in de keuzelijst;
    • rechts een waarde in te vullen of te selecteren;
    • de gewenste operator te kiezen. Bij een klik op een operatorknop wordt de query onderaan aangevuld.
  5. Wanneer de query volledig opgebouwd is druk je op de knop "Zoek". De resultaten worden in een apart tabblad weergegeven.

Enkele Tips:

• Evengoed kan je de filtercriteria (WHERE-statement) van de query ook rechtstreeks in het queryvenster onderaan intypen.
  • Het jokerteken % stelt 0, 1 of meer willekeurige karakters voor.

Voorbeeld: Zoeken naar alle (sub)adressen met huisnummer 20 in straten die beginnen met "Molen" binnen je gemeente:

Query:  SELECT * FROM adres WHERE straatnaam Like 'Molen%' AND huisnummer='20'