Formaat

Afhankelijk van het type product zijn verschillende formaten beschikbaar.

Voor de meeste vectordata kan de gebruiker tijdens de bestelling kiezen tussen het ESRI Shapefile-formaat of het GML-formaat, meer bepaald in de stap ‘Configureer product’.

Andere data
De gebruiker kan voor het product CRAB stratenlijst en CRAB adresposities kiezen uit volgende formaten: dBASE en AccesDB.
Voor het product xGRAB kan de gebruiker enkel het formaat GML kiezen
Voor het product GRBcad kan de gebruiker enkel het formaat DXF kiezen.

De rasterdata zijn, afhankelijk van het product, beschikbaar in één van de volgende formaten: MrSID, JPEG2000 of GeoTIFF. De gebruiker heeft voor deze producten geen keuze, het AIV bepaalt reeds op voorhand in welk formaat dat product beschikbaar is.

Bepaalde gepredefinieerde producten (die geen rasterdata zijn) worden in nog andere formaten verdeeld.

Meer informatie over het gebruikte formaat kan steeds gevonden worden in de bijhorende Leesmij-tekst.
Ook na het downloaden van een product zit een leesmij-document in het downloadpakket vervat.

Het ESRI Shapefile-formaat is een veel gebruikt GIS-formaat en kan in vele geografische softwarepakketten gebruikt worden. De technische beschrijving vind u hier: http://www.esri.com/library/whitepapers/pdfs/shapefile.pdf.

GML (Geography Markup Language) is een open en vendor-neutraal formaat voor de uitwisseling van geografische gegevens. Meer informatie over het GML-formaat vindt u op www.opengeospatial.org.

Het DXF-formaat (Drawing eXchange Format) is een ASCII-exportformaat voor grafische bestanden. Het is een veelgebruikte uitwisselingsformaat voor gegevens die eigen zijn aan CAD-systemen (Computer Aided Drawing).

Het dBASE IV bestandsformaat (.dbf) is een formaat dat door de meeste databanken en GIS-systemen herkend wordt. Meer informatie vindt u op http://www.dbase.com/.

Het AccessDB formaat zal de bestanden als tabellen in een Microsoft Office Access databank leveren. Meer informatie vindt u op http://office.microsoft.com/.