Beoordelen conflicten

Conflicten worden berekend aan de hand van de zones en de periodes van de aanwezigheden. Deze gedetecteerde conflicten zijn potentiële conflicten. Mogelijks kunnen beide aanwezigheden perfect tegelijkertijd doorgaan en zal er zich in de praktijk geen conflict voordoen. Maar evengoed is er wel degelijk een praktisch conflict en moet één van beide aanwezigheden aangepast worden (planning in de tijd wijzigen of andere zone innemen). Daarom is het belangrijk dat de gedetecteerde conflicten bekeken en beoordeeld worden.

Nieuw gedetecteerde conflicten worden weergegeven als "niet beoordeeld". Organisaties kunnen deze conflicten bekijken en beoordelen met "Ja" of "Neen". Hiermee geven ze aan dat deze situatie volgens hen ook in de praktijk al dan niet een conflict zal opleveren. Alle beoordelingen van een conflict worden op het tabblad Beoordeling weergegeven.

Organisaties worden verwittigd wanneer er een nieuw/gewijzigd conflict gedetecteerd werd voor een aanwezigheid die zij beheren, via volgende infolijsten:

Stap 1: Raadpleeg eerst de details van een conflict

zie Raadplegen conflicten

Stap 2: Beoordeel het conflict

Op het tabblad Beoordeling van een conflict kan je aangeven of dit potentiële conflict volgens jou ook in de praktijk effectief een conflict zal opleveren. 

  • Klik op Ja of Neen om het conflict te beoordelen. 
  • Je kan je beoordeling altijd nog wijzigen of verwijderen.
  • Een overzicht van alle beoordelingen van het conflict worden weergegeven in een tabel. Er kan slechts 1 beoordeling zijn per organisatie.

Conflicten kan je ook (in bulk) beoordelen op volgende plaatsen in GIPOD:

  • op het tabblad Conflicten van een werkopdracht, manifestatie, omleiding of Bus-Tram-Metro (route/halte)
    • subtab 'Conflicten met WO/MAN/OML 
    • subtab 'Conflicten met De Lijn ' (enkel voor WO/MAN)
  • in de tabel met zoekresultaten van de zoekopdracht Zoeken Conflicten

Gebruik de checkboxen links en/of de radiobuttons bovenaan om één of meerdere conflicten te selecteren en klik dan op Ja / Neen / Verwijder beoordeling.

Stap 3: Herbeoordeel een gewijzigd conflict

Indien één van de conflicterende aanwezigheden wordt gewijzigd, zal de conflictdetectie het conflict herberekenen. Wanneer je het conflict al beoordeeld had, zal je beoordeling gevlagd worden met een uitroepteken (!). Dit wil zeggen dat je het conflict opnieuw moet beoordelen of je vorige beoordeling moet bevestigen op basis van de nieuwe informatie.

Aanverwante onderwerpen:

Raadplegen conflicten 

Zoeken conflicten

Zoeken conflicterende aanwezigheden