Meer accounts binnen één organisatie

Bedenk het volgende scenario:

Je bent tewerkgesteld in een organisatie en wordt door meer dan één suborganisatie gevraagd om Informatie Vlaanderen-toepassingen te gebruiken.
Hiervoor heb je maar één gebruikersnaam en wachtwoord van doen. De mogelijkheid om voor elk van de suborganisaties een aparte account te maken voor jouw gebruikersprofiel, maakt dat je telkens kan kiezen met welke account (en dus voor welke suborganisatie) je gaat werken.

Per account (dus hier per suborganisatie) kunnen de rollen verschillend zijn en je kan voor elke account je gebruikersprofiel aanpassen.

Hoe komt een account tot stand?

De toegangsbeheerder van de organisatie stuurt in eerste instantie een uitnodiging om de gebruiker te inviteren in de organisatie. Automatisch wordt zo al een eerste account gemaakt die gelinkt is aan een bepaalde suborganisatie en een set van rollen met zich meebrengt.

Om een tweede account te verkrijgen creëert de toegangsbeheerder via het beknopt gebruikersprofiel een account bij voor een andere suborganisatie. De gebruiker wordt per mail op de hoogte gebracht. De volgende keer dat de gebruiker zich aanmeldt geeft die zijn/haar gekende gebruikersnaam en wachtwoord in en krijgt nu de keuze tussen beide suborganisaties. Wanneer de gebruiker vervolgens de eerste maal voor de nieuwe suborganisatie kiest, wordt hem/haar gevraagd om het specifieke (accountgebonden) profiel aan te vullen.