chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Zegels (stempels)

  Het zegel met randschrift ‘VLAAMSE REGERING’ wordt uitsluitend gebruikt door het departement Kanselarij en Bestuur voor het waarmerken van de goedgekeurde besluiten van de Vlaamse Regering en een aantal andere officiële documenten van de Vlaamse Regering.

  Het zegel met randschrift ‘VLAAMSE GEMEENSCHAP’ wordt gebruikt door de diensten, instellingen en rechtspersonen die ressorteren onder de Vlaamse Gemeenschap of het Vlaamse Gewest voor het officialiseren en waarmerken van ambtelijke stukken. Ook de scholen uit het gemeenschapsonderwijs gebruiken dit zegel voor het officialiseren van bepaalde documenten. Het wordt ook gebruikt door de daartoe gemachtigde ambtenaren bij de verzegeling van plaatsen en voorwerpen als bewarende maatregel.

  Het wapen van de Vlaamse Gemeenschap

  Het wapen van de Vlaamse Gemeenschap werd samen met de vlag, het volkslied en de feestdag officieel vastgesteld bij het decreet van 7 november 1990. De officiële voorstelling van het wapen in kleur en zwart-wit werd door de ministeriële besluiten van 2 januari 1991 vastgesteld.

  De vlag van de Vlaamse Gemeenschap

  De vlag van de Vlaamse Gemeenschap werd samen met het wapen, het volkslied en de feestdag officieel vastgesteld bij het decreet van 7 november 1990. De afbeelding van de Vlaamse leeuw werd ontworpen door Ernest Warlop, in samenwerking met de Vlaamse Heraldische Raad. Het ontwerp is geïnspireerd op het model van een klimmende leeuw, zoals dat in een Europees wapenboek van 1560-1570 werd gebruikt.