chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Iedereen binnen de Vlaamse overheid gebruikt dezelfde iconen. We maken een onderscheid tussen de basisiconen, die we online en in print gebruiken, en de functionele webiconen die enkel digitaal worden toegepast.

  Iconen bibliotheek

  Het projectteam merkbeleid laat de basisiconen gemeenschappelijk maken. In de iconen bibliotheek kan je alle iconen downloaden. Vind je een icoon niet terug en wens je die te laten bijmaken, dan kan je je richten tot merkbeleid@vlaanderen.be(link stuurt een e-mail)Nieuwe iconen kunnen binnen de week aangemaakt worden. DKB draagt deze aanmaakkosten.

  Deze iconen kunnen zowel gebruikt worden als visuals voor je website of nieuwsbrief, als voor drukwerk en andere offline communicatie. Er zijn twee varianten per icoon: zwart/wit en negatief. 

  Enkele voorbeelden van basisiconen

  iconen

  Veiligheidspictogrammen

  Veiligheidspictogrammen in gebouwen vallen onder een aparte regelgeving. Meer informatie over de Europese norm rond veiligheidspicgramen kan je in onderstaand document terugvinden. Wil je de veiligheidspictogrammen gebruiken, maak dan een melding via facilipunt.

  Functionele webiconen

  Iedere website en -toepassing gebruikt functionele iconen, zoals een vinkje, een pijltje om lijstjes open en dicht te klappen of om een tabel te sorteren.

  Hiervoor kan je gebruik maken van de componentenbibliotheek van het webuniversumBijzonder is dat deze iconen in een iconfont ter beschikking worden gesteld waardoor je ze kan bewerken en gebruiken als vectoriële bestanden (zoals SVG) en niet als bitmap-afbeeldingen zoals een gif of png.

  Het voordeel is dat deze op een erg gemakkelijke manier in verschillende formaten en in verschillende kleuren kunnen gebruiken worden.