chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  ICT-standaarden

  De Vlaamse overheid hanteert een aantal strategische ICT-standaarden om een effectieve en efficiënte ICT-omgeving te kunnen verzekeren. De gebruikte standaarden zijn open en internationaal. Ze worden bepaald door de strategische ICT-componenten die voortvloeien uit ICT-doelstellingen.

  VB: de technische standaarden die samenhangen met e-mail (de component) als manier om gegevens uit te wisselen (de doelstelling).

  Alle entiteiten van de Vlaamse overheid zijn verplicht om deze strategische standaarden te gebruiken. Deze zijn immers van kritiek belang om de interconnectiviteit van systemen en processen, de uitwisselbaarheid van gegevens, en een goede beveiliging te kunnen garanderen. De gebruikte ICT-standaarden zijn dynamisch en worden bijgestuurd in functie van wijzigende bedrijfsdoelstellingen en beleid.

  De vertaling van de strategische standaarden naar de operationele omgeving kan per entiteit op een zo optimaal mogelijke manier gebeuren, uiteraard mits het respecteren van de standaarden.