chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Connecting the dots

  Bedenker van het idee

  Naam en voornaam

  Gunter Loos

  Entiteit

  Opgroeien

  Het idee

  Agentschap Opgroeien bestaat sinds vorig jaar uit de fusie van de agentschappen Kind en Gezin en Jongerenwelzijn. Dat betekent dat er een unieke mogelijkheid is om data te beginnen connecteren en verbanden te leggen om in onze dienstverlening te gebruiken en op die manier nog beter te kunnen zorgen om kansen te kunnen realiseren voor jongeren en gezinnen in Vlaanderen en Brussel. 

  Deze verscheidenheid aan gegevensbronnen binnen het agentschap Opgroeien willen we connecteren om dan op basis van Artificiële Intelligentie (AI) en analytics, analyses en voorspellingen te maken en gebruiken.

  Tegelijk is deze oefening een goede gelegenheid om een risicoanalyse te maken van de risico's die verbonden zijn aan analyses én voorspellingen maken op basis van data: kwaliteit van de data, bias in de data, discriminatie, ... 

  Als oplossing voor

  Agentschap Opgroeien bestaat sinds vorig jaar uit de fusie van de agentschappen Kind en Gezin en Jongerenwelzijn. Dat betekent dat er een unieke mogelijkheid is om data te beginnen connecteren en verbanden te leggen om in onze dienstverlening te gebruiken en er op die manier nog beter voor te zorgen dat we kansen realiseren voor jongeren en gezinnen in Vlaanderen en Brussel.

  Tegelijk is het werken met AI en analytics onderbelicht binnen de aparte dienstverleningen op zich – dus ook daar zijn legio mogelijkheden om binnen het merk Kind en Gezin of het merk Jeugdhulp te experimenteren binnen een PoC.