chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Intrapreneurshiptraject Sandbox Vlaanderen

  Tussen 1 en 25 september konden alle medewerkers van de Vlaamse overheid een idee indienen waarbij ze door middel van een innovatieve technologie hun dagelijkse werking of de dienstverlening aan de burger of ondnemingen konden verbeteren. Uit alle ingezonden indeeën werden er door de jury vijf weerhouden voor het bootcamp. Tijdens dit bootcamp werd elk idee onder professionele begeleiding verder uitgewerkt en gestroomlijnd door een team van enthousiastelingen. Het Bootcamp is volledig digitaal doorgegaan op 29/10, 9, 12, 16 en 19/11.

  Tijdens onze Sandbox Vlaanderen Showcase op 26 november heeft elk team haar idee voorgesteld aan de jury in een pitch. Drie ideeën werden uiteindelijk door de jury weerhouden voor de volgende ronde: het idee effectief testen in een Proof of Concept, mét professionele begeleiden én een budget. 

  Volg de voortgang van de drie weerhouden ideeën

  Niet-weerhouden ideeën

  Van idee tot PoC

  • 1

   Indienen ideeën

   Tussen 1 en 25 september konden alle medewerkers van de Vlaamse overheid een idee voor het intrapreneurshiptraject indienen.

  • 2

   Preselectie & teamvorming

   Na een eerste preselectie zullen de beste ideeën weerhouden worden, die op deze website gepubliceerd zullen worden gedurende de hele maand oktober.

  • 3

   Bootcamp

   Eens de teams gevormd zijn worden deze uitgenodigd voor een vijfdaags digitaal Bootcamp in de loop van oktober en november.

  • 4

   Selectie

   Alle teams pitchen hun idee voor onze jury tijdens de Sandbox Vlaanderen Showcase op 26 november.

  • 5

   PoC

   De drie weerhouden teams gaan in een PoC aan de slag om hun idee te testen volgens het eerder opgemaakt plan van aanpak.

   Bij de PoC krijgt elk team de nodige externe begeleiding in het hele traject. Zo zal er samen met hen een plan van aanpak opgemaakt worden, krijgt men de nodige ondersteuning in het bepalen van de prioriteiten en kan elk team ook externe hulp inhuren om het idee uit te werken in een prototype.
   De teams beslissen zelf wanneer ze dit doen volgens hun eigen agendaplanning. De teams kunnen steeds terecht in de Sandbox-ruimte in het Herman Teirlinckgebouw om fysiek samen te werken of werken digitaal samen, afhankelijk van de mogelijkheden en geldende regels op dat moment.
   De PoC’s worden opgezet tussen december 2020 en maart 2021.

  • 6

   Demo

   Tijdens de Sandbox Vlaanderen Showcase van 30 april 2021

   De drie weerhouden teams pictchen tenslotte de resultaten van hun PoC op de Sandbox Vlaanderen Showcase op 30 april 2021.

  Meer info?

  Neem contact op via sandbox@vlaanderen.be of 0485 30 90 11.