chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Wedstrijd 'API van het jaar 2020'

  Informatie Vlaanderen wil het API-beleid in Vlaanderen stimuleren en goede praktijken in de kijker zetten. Daarom organiseren wij voor de tweede maal de wedstrijd “API van het jaar”. De wedstrijd is open voor ondernemingen, overheidsinstanties en lokale besturen. Dien uw project in en wie weet wint u de award voor ‘Beste API’ of ‘Beste toepassing van een API’.

  Waarom een API award?

  API (Application Programming Interface) wordt soms omschreven als een stopcontact voor data. Het zorgt ervoor dat twee verschillende applicaties met elkaar kunnen communiceren en elkaar toegang kunnen geven tot informatie. Steeds meer overheden en organisaties zien het belang in van dergelijke stopcontacten omdat ze vlot data laten stromen tussen toepassingen en partners. API’s zorgen bovendien voor administratieve vereenvoudiging, voor innovatie en ze stimuleren samenwerking.

  Hoe kunt u deelnemen? 

  API-projecten kunnen ingediend worden tot en met donderdag 10 september 2020. Onze jury kiest de winnaars. Er moet een link zijn met de publieke sector en de API moet operationeel en voldoende beschreven zijn. Alle ondernemingen, overheidsinstanties en lokale besturen kunnen deelnemen. De awards worden uitgereikt in november.

  Tijdslijn

  10 september: laatste dag voor het indienen van een project

  Tweede helft oktober: we maken de genomineerden bekend via onze website

  25 november: uitreiking van de awards op de nocturne van de Trefdag Digitaal Vlaanderen

  Prijs

  De genomineerden worden uitgenodigd op de nocturne op woensdag 25 november 2020, de vooravond van de Trefdag Digitaal Vlaanderen. De winnaars van een award lichten hun project kort toe op het podium en krijgen de nodige aandacht via onze mediakanalen.

  Jury

  Onze jury kiest de winnaars. De jury telt zeven leden die actief zijn binnen de overheid en onderzoeksinstellingen. Barbara Van Den Haute, administrateur-generaal van Informatie Vlaanderen is voorzitter.

  Winnaars editie 2019

  Op 27 november 2019 maakte Informatie Vlaanderen de winnaars bekend van de allereerste editie van de API-awards 2019. De award voor ‘beste toepassing van een API’ ging naar Realsmart van CIB Vlaanderen vzw. De Uitdatabank van Publiq nam de award voor ‘beste API’ in ontvangst. Meer informatie over de genomineerden en winnaars van vorig jaar vindt u op deze pagina.