chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  ‘Ik zag veel passie en ondernemingszin’

  maandag, 10 februari 2020

  Op maandag 3 februari bezocht minister-president Jan Jambon ons kantoor in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel. We toonden hem hoe digitalisering de overheid slimmer doet werken ten dienste van de mensen. Administrateur-generaal Barbara Van Den Haute gaf een korte presentatie, daarna kreeg de minister-president een rondleiding. Achteraf liet de minister-president weten dat hij onder de indruk was van onze passie en ondernemingszin.

  De minister-president kreeg uitleg over de drie pijlers van ons agentschap: het gegevensdelingsplatform MAGDA, Infokanalen en open data.

  Het gegevensdelingsplatform MAGDA helpt het groeipakket realiseren

  De rondleiding startte met het gegevensdelingsplatform MAGDA en een aantal toepassingen zoals het Groeipakket. Het Groeipakket bevat heel wat tegemoetkomingen die automatisch worden toegekend, zoals de schooltoeslag. Hiervoor is veel informatie nodig. Die gegevens stromen via het MAGDA-platform naar de juiste instanties. De minister kreeg ook uitleg over hoe het platform de applicatie automatisch advies en de lage emissiezone in Antwerpen en Gent helpt realiseren.  

  Eén overzicht voor de burger, en digital first

  Daarna kreeg hij een toelichting over webplatform Vlaanderen.be en Mijn Burgerprofiel, waarmee we burgers één overzicht geven van hun zaken bij de overheid. Dat past in de ‘digital first’-aanpak waarbij we maximaal selfservice mogelijk maken, met het contactcenter 1700 dichtbij voor zij die er digitaal niet helemaal aan uit geraken. We toonden de minister-president hoe we de kwaliteit van het contactcenter opvolgen.

  We stelden hem ook het project rond Solid voor. Solid is een nieuwe technologie van Tim Berners-Lee. Samen met zijn team willen we die technologie toepassen op Mijn Burgerprofiel om zo burgers meer controle te geven over hun eigen data.

  Kabel- en leidinginformatieportaal helpt graafschade aan leidingen vermijden

  Tot slot kreeg de minister-president een demonstratie over de impact van open data. Twee medewerkers toonden hem de app van het kabel- en leidinginformatieportaal (KLIP). Die brengt ondergrondse leidingen in kaart. Aannemers gebruiken de app op de werf en vermijden zo graafschade aan leidingen bij werken. 

  Voluit digitaal, op mensenmaat

  De minister-president liet weten dat de overheid voluit digitaal moet gaan, en dit op mensenmaat. Informatie Vlaanderen is klaar om die uitdaging met hem en alle overheden in Vlaanderen aan te gaan. #RadicaalDigitaal