chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  2019 was het jaar van de vernieuwing voor FLEPOS

  dinsdag, 21 januari 2020

  In 2019 werkte het FLEPOS-team hard aan een aantal vernieuwingen. We schakelden over op een nieuw FLEPOS-systeem, migreerden naar een nieuw datacenter en waken nu samen met een externe dienstenleverancier over de FLEPOS-dienstverlening. Bovendien kregen een aantal referentiestations nieuwe ontvangers. 

  Na een informatiecampagne startte Informatie Vlaanderen in maart 2019 met het registreren van alle gebruikers in het nieuwe FLEPOS 3.0 -systeem. Op 30 juni sloten we het oude systeem na een overgangsperiode van 4 maanden af. Met het nieuwe FLEPOS 3.0 is het mogelijk om gebruik te maken van het Europese Galileo- en Chinese Beidou-satellietnavigatiesysteem.

  Het FLEPOS-team werkt nu ook samen met een externe dienstenleverancier om te waken over de FLEPOS-dienstverlening. Zo garanderen we een hoge betrouwbaarheid. Daarnaast migreerde FLEPOS naar een andere datacenteromgeving en een aantal referentiestations kregen nieuwe ontvangers.

  Gebruik FLEPOS neemt jaarlijks toe

  Het gebruik van FLEPOS neemt jaarlijks toe met 15 %. Eind 2019 tikten we af op 5.362 geregistreerde gebruikers. Dagelijks werken 1.300 unieke gebruikers met FLEPOS. Op maandbasis zien we 3.000 tot 3.500 unieke gebruikers.

  Iets meer dan de helft van de klanten gebruikt FLEPOS voor karteringsactiviteiten (survey) zoals de basiskaart Vlaanderen. Ongeveer 20% gebruikt FLEPOS bij precisieland- en tuinbouw of voor activiteiten zoals nauwkeurige kraansturing en grondverzet bij wegen- en bouwwerken.

  FLEPOS is ook nuttig bij maritieme toepassingen zoals baggerwerken, de aanleg van windmolenparken en beloodsing. FLEPOS biedt ook innovatiepotentieel voor onbemande voer- en vaartuigen, drones, tiny robots en de bio-landbouw.

  Wat staat er nog op de agenda voor 2020?

  In 2020 staan er nog aanpassingen gepland voor de aflevering van RINEX-data, worden een aantal referentiestations vernieuwd en optimaliseren we FLEPOS 3.0. 

  Meer info?

  Meer info over FLEPOS vindt u op deze pagina