chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  6 projecten Vlaamse overheid genomineerd voor Agoria e-gov Award

  dinsdag, 6 november 2018

  Verschillende projecten van de Vlaamse overheid zijn genomineerd voor een e-gov Award voor beloftevolle digitaliseringsprojecten van Agoria. In de categorie Innovatie zijn zelfs alleen maar initiatieven van de Vlaamse overheid genomineerd. 

  Werkgeversorganisatie Agoria reikt jaarlijks awards uit uit aan overheidsdiensten die beloftevolle digitaliseringsprojecten realiseren. De uitreiking van de e-gov Awards vindt dit jaar plaats op 6 december 2018.

  De genomineerde projecten zijn:

  FRIS

  Het FRIS-onderzoeksportaal is tweemaal genomineerd: in de categorie Open Data en Beste Project. FRIS verzamelt alle publiek gefinancierd onderzoek in Vlaanderen. Het is ook een bron van inspiratie voor rapportering, analyses en statistieken, om de beleidsvorming te verbeteren en beter in te zetten op trends. 

  Hinderpremie

  De hinderpremie biedt sinds 1 juli 2017 financiële ademruimte aan kleine ondernemingen die hinder ondervinden van openbare werken.

  De premie wordt automatisch toegekend op basis van de gegevens die de gemeente ingeeft in het GIPOD, een applicatie van informatie Vlaanderen die alle werken groter dan 50 m² registreert, en de gegevens van handelaars in de Kruispuntbank (KBO).

  Blockchain

  Het project ‘Geïntegreerde natuurplannen via blockchain’ lanceerde dit najaar een nieuw platform op basis van de blockchaintechnologie. Daarmee stellen particulieren, verenigingen of bedrijven sneller en efficiënt een beheersplan op voor een natuurgebied of bos.

  E-loket ondernemers

  Via VlaanderenOnderneemt.be kunnen ondernemers subsidies, premies, erkenningen en vergunningen aanvragen en opvolgen van het Agentschap Innoveren en Ondernemen, het Departement Werk en Sociale Economie, Flanders Investment & Trade en Syntra Vlaanderen. 

  Jobnet

  VDAB wil jobs en werkzoekenden matchen via artificiële intelligentie. Het model berekent alle gelijkenissen tussen werkzoekenden en vacatures en stelt op basis van deze informatie de meest geschikte kandidaten voor voor vacatures. Omgekeerd stelt het ook de meest geschikte vacatures voor aan werkzoekenden.