chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Basiskaart Vlaanderen (GRB) - de migratie naar versie 5.1 is achter de rug

  donderdag, 5 juli 2018

  Vanaf vandaag worden alle GRB-producten aangeboden volgens het nieuwe productmodel van de Administratieve percelen (Adp). Tegelijkertijd bieden we u een nieuw product ‘Administratieve percelen fiscaal (Adpf), toestand 01/01/2017’ aan.

  Wat betekent het nieuwe productmodel?

  De entiteit 'Administratief perceel (Adp) heeft 3 nieuwe attributen. De bijhorende tabel met de kadastrale toestandsdatum per gemeente wordt vervangen door een tabel met de actuele toestandsdatum. Daarbovenop zal Adp vanaf vandaag per kwartaal geüpdatet worden.     

  Alle informatie over GRB 5.1, inclusief de releasenotes, vindt u op onze website.

  ‘Administratieve percelen fiscaal (Adpf), toestand 01/01/2017’

  ‘Administratieve percelen fiscaal (Adpf), toestand 01/01/2017’ is een nieuwe geografische dataset met de kadastrale toestand van de administratieve percelen op 1 januari 2017.

  De administratieve percelen zijn geometrisch voorgesteld, ofwel als de vermoedelijke ligging van het overeenkomstige kadastraal perceel, waarbij de geometrie werd verbeterd aan de hand van grootschalig referentiemateriaal uit de Basiskaart Vlaanderen (GRB), ofwel komt de geometrie overeen met deze van de kadastrale percelen, zoals die beheerd worden door de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie (AAPD).

  De dataset ‘Administratieve percelen fiscaal (Adpf), toestand 01/01/2017’ wordt zowel via de Geopunt-catalogus als via de downloadtoepassing ter beschikking gesteld (onder de categorie 'Planning, kadaster'). De dataset bevat vectoriële gegevens en is beschikbaar in twee bestandsformaten: GML en ESRI Shapefile.

  Voor hergebruik (decreet Hergebruik van Overheidsinformatie) is de Modellicentie Gratis Hergebruik v1.0 van toepassing. De informatie is openbaar en eenieder heeft inzagerecht conform het decreet openbaarheid van bestuur. Het gebruik voor taken van algemeen belang door instanties (openbare instellingen), is geregeld door het decreet betreffende de Geografische Data-Infrastructuur Vlaanderen.

  De gegevens van deze dataset zullen op een later tijdstip nog worden toegevoegd aan een publiek toegankelijke raadpleegdienst. Op dat moment zal deze dataset ook beschikbaar komen in Geopunt.

  Volg de planning op van de bijhoudingsreleases

  Naast de hogere updatefrequentie, zorgt het project 'uniek percelenplan' voor een éénmalige release per gemeente met correcties in Adp. De release voor de eerste groep gemeenten is al voor juli gepland. De planning van deze releases kan u volgen in de tabel 'GRB Stand van zaken versie 2018.

  Vragen hierover mailt u naar informatie.vlaanderen@vlaanderen.be met als onderwerp 'Basiskaart Vlaanderen'.