chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Basiskaart Vlaanderen (GRB) - overgang naar versie 5.1 op 3 juli – update nieuws

  dinsdag, 12 juni 2018

  Op 24 april kondigden we versie 5.1 van de Basiskaart Vlaanderen (GRB) aan waarbij het datamodel van de Administratieve percelen (Adp) zal aangepast worden. De overgang van versie 5.0 naar versie 5.1 is voorzien voor 3 juli.

  Timing

  Tot en met 2 juli zullen de verschillende GRB-producten aangeboden worden volgens versie 5.0.

  Op 3 juli zal de transitie naar versie 5.1 doorgevoerd worden. Tijdens de transitie zal GRBgis tijdelijk niet kunnen gedownload worden en kunnen de GRB webdiensten tijdelijk buiten gebruik zijn.

  Vanaf 4 juli zullen de verschillende GRB-producten aangeboden worden volgens versie 5.1.

  Extra

  • Vanaf 4 juli zullen de correcties uit het project 'uniek percelenplan' per gemeente doorgevoerd worden. De planning van de releases kan je volgen in de planningstabel ‘GRB stand van zaken versie 2018’. De releases zullen eveneens vermeld worden in de wekelijkse nieuwsberichten over de update van de basiskaart Vlaanderen..
  • De bijhouding van Adp naar toestand 1 januari 2018 is van start gegaan. De eerste bijgewerkte gemeenten worden verwacht in juli. Voor een aantal gemeenten valt deze bijhouding samen met de correcties uit het project 'uniek percelenplan'. De planning van de releases kan je volgen in de planningstabel ‘GRB stand van zaken versie 2018’.
  • De volgende bijhouding van Adp zal in oktober opgestart worden. Dit wordt meteen de eerste 'kwartaalupdate'.
  • De verschillende releases door de bijhouding van Adp zullen niet langer vermeld worden in de wekelijkse nieuwsberichten. Dit is een gevolg van de 'kwartaalupdate Adp'.

  Aandacht

  In de marge van de transitie naar versie 5.1 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in de plannings- en opvolgingstabellen:

  • Op 26 juni wijzigt de tabel 'Historiek GRB releases per gemeente'. De kolom 'TOESTANDSDATUM ADP' verandert van een tekstveld naar een datumveld.
  • Op 3 juli verdwijnt de verouderde tabel 'GRB stand van zaken'. Alle planningsinformatie vind je terug in de nieuwe tabel 'GRB stand van zaken versie 2018'. Deze staat nu al online. Wijzig je hyperlinks.

  Documentatie en testbestanden

  Iets niet duidelijk? Mail naar informatie.vlaanderen@vlaanderen.be.