chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  CadGIS-fiscaal Vlaanderen 01/01/2021, beschikbaar

  donderdag, 1 juli 2021

  Het product ‘Kadastraal percelenplan Vlaanderen, fiscale toestand 01/01/2021’ bevat CadGIS-data van Vlaanderen, voor de fiscale situatie zoals die geldig is op 1 januari 2021. Het kadastraal percelenplan bevat kadastrale planpercelen, gebouwen, toponiemen, erfdienstbaarheden, grenspalen, …

  CadGIS is de vorm waarin het Kadastraal percelenplan door de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie (AAPD) wordt aangeboden. De jaarlijkse bijwerking van het kadastraal percelenplan naar de juridische toestand van 1 januari wordt ter beschikking gesteld als ‘CadGIS fiscaal’. CadGIS fiscaal Vlaanderen 01/01/2021, bevat 269 gemeenten waarvan de perceelgeometrieën zijn overgenomen van GRB-Administratieve percelen en gevalideerd door AAPD (cfr. Uniek percelenplan).

  Waar voorheen de informatie van de kadastrale gebouwen beheerd werd door AAPD, is, in het kader van de opmaak van het uniek percelenplan, het beheer van gebouwinformatie overgedragen aan de het Vlaams gewest. Hierdoor zal de gebouwinformatie opgenomen in de CadGIS-entiteit ‘Kadastrale gebouwen, beheerd door AAPD’ (BpnCaBu) geleidelijk aan verdwijnen uit het extract van het kadastraal percelenplan, en progressief (gemeente per gemeente) vervangen worden door de gewestelijke gebouwinformatie in de entiteit Gebouwen, beheerd door het gewest (BpnRebu). De vervanging van gebouwinformatie verloopt volgens dezelfde ritme als de overname van perceelgeometrieën.

  Downloaden

  De data worden zowel via de downloadtoepassing onder de categorie ‘Planning, kadaster’ als via de Geopunt-catalogus aangeboden.

  De data zijn beschikbaar als een gepredefinieerd downloadpakket met alle gegevens van Vlaanderen.

  Via de downloadtoepassing kunnen ook pakketjes met ‘op vraag gemaakte uitsneden’ (van provincies, gemeenten, …) van CadGIS fiscaal Vlaanderen 01/01/2021 opgevraagd worden.

  De gegevens van CadGIS fiscaal Vlaanderen zijn vectorieel en zijn beschikbaar in twee bestandsformaten: GML en ESRI Shapefile. 

  Webservices

  De gegevens van de dataset zijn beschikbaar via de Capakey REST Service, meer informatie is te vinden op de productpagina. Op de overzichtspagina van de webdiensten kan je extra informatie terugvinden over het volledige aanbod webdiensten.

  Toegang en gebruik

  De informatie van CadGIS-Fiscaal is openbaar en eenieder heeft inzagerecht conform het decreet openbaarheid van bestuur.

  Voor hergebruik zijn de voorwaarden zoals bepaald in de gebruikerslicentie opgesteld door AAPD van toepassing.

  Het gebruik voor taken van algemeen belang door instanties (openbare instellingen), is geregeld door het decreet betreffende de Geografische Data-Infrastructuur Vlaanderen.