chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  De hinderpremie wint GeoSpatial award

  woensdag, 20 maart 2019

  Op dinsdag 19 maart werden de GeoSpatial Awards uitgereikt op BeGeo, een beurs rond geo-informatie. De hinderpremie-tool van VLAIO won in de categorie ‘publieksprijs’. De applicatie brengt handelaars en ondernemers automatisch op de hoogte van werken en zorgt dat ze efficiënt een financiële tegemoetkoming bekomen. De tool kwam tot stand in samenwerking met Informatie Vlaanderen.

  Kleine ondernemingen die geconfronteerd worden met werken voor hun deur, kunnen een financiële tegemoetkoming van de Vlaamse overheid krijgen. Sinds juli 2017 worden zij hiervan automatisch op de hoogte gebracht. Handelaars en ondernemers moeten daardoor niet zelf uitzoeken of zij in aanmerking komen en de administratieve rompslomp uit het verleden wordt tot een minimum beperkt.

  Automatische selectie

  De automatische selectie gebeurt op basis van gegevens uit het GIPOD (Generiek Informatieplatform Openbaar Domein), waarin alle openbare werken worden geregistreerd, en de VKBO (Verrijkte Kruispuntbank van Ondernemingen). De unieke combinatie van beide databanken, aangevuld met de open data van GRB, CRAB en het wegenregister, laat een geografische selectie toe van ondernemingen die hinder zullen ondervinden van geplande werken.

  De applicatie is laagdrempelig

  De onderneming kan de tegemoetkoming makkelijk aanvragen via een interactieve webapplicatie. De laagdrempeligheid van de applicatie zorgt ervoor dat ondernemingen succesvol worden bereikt. In 2018 werden in totaal 4.062 hinderpremies uitbetaald voor een totaalbedrag van 8.124.000 euro.

  Samenwerking tussen VLAIO en Informatie Vlaanderen

  De hinderpremie-applicatie werd gedeeltelijk gefinancierd binnen het kader van Vlaanderen Radicaal Digitaal en kwam tot stand door een intensieve samenwerking tussen het Agentschap Informatie Vlaanderen en VLAIO.

  Meer informatie?

  Meer informatie over de hinderpremie vind je op de site van VLAIO.