chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  De MAGDA-webdiensten voor handicapgegevens ontsluiten nu extra informatie

  maandag, 28 juni 2021

  De MAGDA-webdiensten die gegevens ontsluiten over personen met een handicap werden uitgebreid. Daardoor kan je nu extra authentieke bronnen raadplegen met informatie uit Brussel, Wallonië en de Duitstalige gemeenschap.

  “Via de dienst GeefDossierHandicap en de dienst GeefZorgtoeslag kan je informatie consulteren over aanvragen, erkenningen en toeslagen in het kader van een handicap” vertelt collega Joris Gaens. Hij werkt als product owner MAGDA bij Digitaal Vlaanderen. “Tot nu toe ontsloten we via de MAGDA-webdiensten gegevens van één authentieke bron. Omdat de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid hun brondienst onlangs uitbreidde met vier nieuwe achterliggende authentieke bronnen, voerden we een aantal aanpassingen door in het gegevensdelingsplatform MAGDA. Daardoor kunnen afnemers de informatie uit de nieuw toegevoegde authentieke bronnen ook raadplegen. Dit kan nuttig zijn voor een aantal toepassingen bij overheidsinstanties. Het gaat om gegevens uit Brussel, Wallonië en de Duitstalige gemeenschap.”

  Om welke authentieke bronnen gaat het? 

  De extra authentieke bronnen die ontsloten worden zijn IRISCare (hulp aan bejaarden en erkenning kinderen voor Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van Brussel), de Waalse Verzekeringsinstellingen (hulp aan bejaarden voor het Waalse Gewest), AViQ (erkenning kinderen voor het Waals Gewest) en DSL (hulp aan bejaarden en erkenning kinderen voor de Duitstalige Gemeenschap).

  Wat is MAGDA?

  MAGDA staat voor MAximale GegevensDeling tussen Administraties. Het gegevensdelingsplatform zorgt ervoor dat gegevens uit authentieke bronnen op een veilige manier opgehaald kunnen worden. Het aanbod aan MAGDA-diensten wordt continu verbeterd en uitgebreid.

  Meer informatie?

  Interesse in één of meerdere van deze diensten? Ga vrijblijvend het gesprek met ons aan: info.magda@kb.vlaanderen.be . Of stuur dit bericht door naar een geïnteresseerde.  

  Meer informatie over de diensten binnen het domein sociale zekerheid vind je op de gebruikersomgeving van MAGDA.  

  Meer informatie over het MAGDA-platform vind je op deze pagina