chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  De OSLO-validator behaalt derde plaats tijdens uitreiking Sharing en Reuse Awards

  maandag, 17 juni 2019

  De OSLO-validator van Informatie Vlaanderen behaalde een derde plaats in de categorie 'Meest innovatieve Open Source Software' tijdens de uitreiking van de Sharing & Reuse Awards. De Europese Commissie reikte de prijzen uit aan de meest innovatieve en impactvolle IT-oplossingen voor overheidsadministraties.

  De prijsuitreiking vond plaats op dinsdag 11 juni in Boekarest in Roemenië. Er waren in totaal 16 genomineerden in vier verschillende categorieën.

  Wat doet de OSLO-validator?

  De OSLO-validator is een toepassing om te controleren of data in lijn zijn met de OSLO-informatiestandaarden. De validator wordt al gebruikt door de collega’s van het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) en l'Agence Française de la Santé Numérique (ASIP SANTE). Dit agentschap begeleidt de digitale transformatie van de gezondheidszorg in Frankrijk.  

  Wat is OSLO?

  Met OSLO (Open standaarden voor linkende organisaties) zetten overheden in Vlaanderen in op een eenduidige standaard voor de uitwisseling van informatie. Het vastleggen van datastandaarden zorgt voor meer samenhang, een betere vindbaarheid van data en een coherentere dienstverlening.  

  Kruispuntbank Vlaanderen

  De OSLO-validator zal een belangrijke rol spelen om de gegevensuitwisseling via Kruispuntbank Vlaanderen vlot naar een OSLO-conforme manier om te zetten.

  De Kruispuntbank Vlaanderen is een krachtig verbonden netwerk van digitale platformen. Het netwerk wisselt gegevens van en met de overheid uit op een veilige en vertrouwelijke manier. Op die manier kunnen overheden hun dienstverlening aan burgers en ondernemingen efficiënter inrichten.