chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  De Trefdag Digitaal Vlaanderen 2019 was een groot succes

  vrijdag, 29 november 2019

  De Trefdag Digitaal Vlaanderen 2019 #TDV19 op donderdag 28 november was een groot succes. Informatie Vlaanderen verwelkomde 2.407 deelnemers in het ICC in Gent. Minister-president Jan Jambon lichtte zijn visie toe op digitalisering binnen de Vlaamse overheid en Thierry Geerts van Google legde uit welke kansen de digitale revolutie biedt.

  119 sprekers, 33 infosessies, een beursvloer met 79 standen en een plenaire sessie met minister-president Jan Jambon en Thierry Geerts van Google. De deelnemers op de Trefdag Digitaal Vlaanderen hoefden zich niet te vervelen. De dertiende Trefdag was een groot succes, misschien wel de beste editie ooit.

  Minister-president Jan Jambon was erg tevreden. “Zoveel volk en zoveel bedrijven die het beste van zichzelf tonen. Het bewijst dat zowel overheden, bedrijven als organisaties het belang inzien van digitalisering.”

  Ook burgemeester Mathias De Clercq was aanwezig in het ICC. "Gent wil de technologiehoofdstad worden van Europa. Ik apprecieer het daarom ten zeerste dat de Trefdag Digitaal Vlaanderen steeds in deze stad plaatsvindt."

  Bedankt aan alle aanwezigen

  Administrateur-generaal Barbara Van Den Haute wil de aanwezigen - medewerkers van de lokale en regionale overheden, software- en dienstenleveranciers, (geo)ICT-professionals - en de vele sprekers en standhouders bedanken voor hun aanwezigheid en enthousiasme.

  “Het was de dertiende keer dat de Trefdag plaatsvond en het was een schitterende editie. Een uitstekend en interessant programma dat deelnemers uitdaagt om na te denken over hoe digitalisering hun bedrijf of organisatie kan vooruithelpen. Ik wil iedereen bedanken die aanwezig was. Ook mijn medewerkers verdienen een pluim. Zij hebben zich de voorbije dagen volop ingezet om van deze Trefdag een succes te maken.“

  De hashtag #TDV19 was populair

  De hashtag #TDV19 werd druk gebruikt. Op Twitter verschenen maar liefst 382 tweets met de hashtag #TDV19. Ook de Instagramaccount en Facebookpagina van Informatie Vlaanderen werden massaal gevolgd.

  Nocturne

  De avond voor de Trefdag vond er een nocturne plaats in het stadhuis van Gent. Professor Ruben Verborgh van de Universiteit Gent vertelde over het project Solid dat burgers terug eigenaar wil maken van hun data. Administrateur-generaal Barbara Van Den Haute reikte er de API-awards uit. De award voor beste API ging naar de Uitdatabank van Publiq, de award voor beste toepassing van een API ging naar Realsmart van CIB Vlaanderen vzw. Het was de allereerste keer dat Informatie Vlaanderen de wedstrijd organiseerde. Met de prijzen wil het agentschap de API-aanpak stimuleren.

  Foto’s en filmpjes

  Foto’s en filmpjes van het evenement bekijkt u op Facebook,  Instagram of ons YouTubekanaal.