chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Digitaal Vlaanderen bouwt COVID-certificaten in recordtijd

  dinsdag, 22 juni 2021

  Woensdag 16 juni stelden Barbara Van Den Haute van Digitaal Vlaanderen en Frank Robben van het eHealth-platform de Belgische COVID-certificaten voor. Minister-President Jambon tweette naderhand: "App coronacertificaat gedownload! Dikke proficiat aan ons team @digi_vlaanderen, dat de app in recordtijd voor heel België heeft klaargekregen."

  5 weken. Zoveel tijd kreeg Digitaal Vlaanderen om de Belgische oplossing voor de COVID-certificaten te realiseren. De digitale transformatie versnelt steeds meer en dat zorgt voor steeds kortere doorlooptijden voor projecten. Digitaal Vlaanderen ontwikkelde de certificaten, de mobiele apps CovidSafeBE en CovidScanBE, de website www.covidsafe.be en de oplossing voor de helpdesk. Met een goed geolied team en door gebruik te maken van haar performante en schaalbare bouwstenen kon Digitaal Vlaanderen in een recordtijd de oplossing bouwen waarmee we vanaf 1 juli weer vlot en veilig in de EU kunnen reizen.

  "Een huzarenstukje dat alleen kon verwezenlijkt worden doordat de verschillende teams binnen ons agentschap zo vlot samenwerken", aldus projectleider Gert De Gelder. "We hebben ervoor gezorgd dat de data voor de certificaten kunnen opgehaald worden en ontsloten via diverse kanalen. We hebben de app CovidSafeBE gebouwd waar je de certificaten kunt downloaden. Daarnaast heeft Digitaal Vlaanderen de gezamenlijke communicatie rond de certificaten voor heel België gecoördineerd. Daartoe werd o.a. de website www.covidsafe.be gebouwd die de burger wegwijs maakt omtrent de certificaten. Indien er toch nog vragen zijn kan men terecht op het speciale nummer dat Contactcenter 1700 heeft ingesteld: 078  78 78 50."

  Dat er op 1 week na de lancering al 1 miljoen certificaten zijn gedownload, bewijst de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van de toepassing. Niemand minder dan Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen - die in EU-hoofdstad Brussel is gevaccineerd - was de eerste die haar persoonlijke Covid-certificaat via de app kon downloaden om op demonstratiereis te vertrekken Portugal. Ze plaatste daarover een filmpje op haar twitterpagina https://twitter.com/vonderleyen/status/1405060185555705863?s=20.

  De COVID-certificaten zijn het resultaat van een nauwe samenwerking van de federale en regionale overheden van ons land, en kaderen in een breder Europees initiatief. De Covid Safe oplossing zal ook de komende maanden nog door Digitaal Vlaanderen onderhouden worden.