chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Digitaal Vlaanderen zoekt opnieuw de 'API van het jaar'

  dinsdag, 24 augustus 2021

  Ook in 2021 gaat Digitaal Vlaanderen op zoek naar de ‘API van het jaar’. Met de wedstrijd wil het overheidsagentschap het API-beleid in Vlaanderen stimuleren en goede voorbeelden onder de aandacht brengen.

  “We zijn ervan overtuigd dat er dit jaar weer heel wat interessante API-projecten werden uitgewerkt die het verdienen om in de kijker te worden gezet” vertelt administrateur-generaal Barbara Van Den Haute. “Daarom organiseert Digitaal Vlaanderen ook in 2021 de wedstrijd ‘API van het jaar’.”

  Twee awards

  Digitaal Vlaanderen deelt twee awards uit. Een voor ‘Beste API’ en één voor ‘Beste toepassing van een API’. Ondernemingen, overheidsinstanties en lokale besturen hebben tijd tot vrijdag 10 september om een project in te dienen. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. De genomineerden worden midden oktober bekend gemaakt. Administrateur-generaal Barbara Van Den Haute reikt de prijzen uit op de nocturne in Gent op woensdag 24 november, de vooravond van de Trefdag Digitaal Vlaanderen.

  Wat is een API?

  API's (Application Programming Interface) zorgen ervoor dat verschillende toepassingen vlot met elkaar kunnen communiceren. Op die manier stroomt informatie uit een databank of een bepaalde app makkelijk door naar een andere app of database. API’s zorgen zo voor administratieve vereenvoudiging, innovatie en meer samenwerking en spelen een belangrijke rol spelen in de digitale versnelling van de overheid.

  Derde editie

  Het is de derde keer dat Digitaal Vlaanderen de wedstrijd organiseert. Vorig jaar ging de award voor ‘beste toepassing van een API’ naar ‘Ontsluiten van de EPC-rekenmotor’ van het Vlaams Energieagentschap. ‘Telraam’ van Transport & Mobility Leuven kreeg de award voor ‘beste API’.

  Meer informatie?

  Meer informatie, het reglement en een inschrijfformulier vind je op deze pagina.