chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Digitalisering en ICT in één agentschap: goedgekeurd door Vlaamse Regering

  vrijdag, 4 december 2020

  De Vlaamse Regering keurt het voorstel van de minister van Digitalisering Jan Jambon goed om de digitale expertise binnen de overheid te bundelen in één agentschap ‘Digitaal Vlaanderen’. Het samenvoegen van de digitale bouwstenen en de ICT-producten van Het Facilitair Bedrijf en agentschap Informatie Vlaanderen doet één sterke partner ontstaan voor Vlaamse en lokale overheden die de digitalisering van de overheid versnelt en professionaliseert.
   
  Doel: Vlaanderen tot de top 5 van Europa laten behoren
  Vlaamse en lokale overheden staan voor een digitale stroomversnelling, zowel binnen de overheid als in de samenleving. Met dit nieuwe agentschap geeft de Vlaamse Regering de digitale transformatie een stevige duw en zet het een turbo op de digitale overheid.
  Digitalisering stond al hoog op de agenda van overheden, en COVID-19 heeft dit nog verder versneld. 

  Door de combinatie van de oplossingen, de digitale bouwstenen en de expertise van Informatie Vlaanderen en Het Facilitair bedrijf, ontstaat één sterke partner, één one-stop-shop voor Vlaamse en lokale overheden bij hun digitaliseringsuitdagingen. De reorganisatie zal de snelheid en wendbaarheid van de dienstverlening naar burgers en bedrijven verhogen, alsook een nauw overleg behouden met beleidsmakers en partners.

  Volgende stappen
  Vanaf eind januari 2021 verhuizen de ICT-diensten en -oplossingen van het Facilitair Bedrijf naar het agentschap Informatie Vlaanderen. Diensten die facilitair van aard zijn of gericht op aankoop blijven bij Het Facilitair Bedrijf. Het Facilitair Bedrijf zal zich nog meer toeleggen op de uitdagingen inzake vastgoed, overheidsopdrachten en facilitair management. 
  Het agentschap zal ook een nieuwe naam krijgen, voorlopig draagt het agentschap de werknaam ‘Digitaal Vlaanderen’. Administrateur-generaal Barbara Van Den Haute leidt het nieuwe agentschap.