chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Eén legende voor het standaardbestek 250 en de basiskaart Vlaanderen (GRB)

  dinsdag, 5 juni 2018

  Er werd een nieuw legendeboek opgesteld voor het Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Daarin is de GRB-basis volledig geïntegreerd en afgestemd met de GRB-skeletaanvulling detail en de GRB-skeletopties. In kader van deze integratie werden de GRB-skeletspecificaties aangepast en vooral uitgebreid.

  Waarom een nieuw legendeboek?

  Het standaardbestek 250 dat van toepassing is binnen de volledige Vlaamse overheid vermeldde slechts summiere specificaties voor de opmaak van een GRB-conform as-builtplan. De ‘Instructiebundel voor opmaak van plannen door studie- en landmeetbureaus en aannemers’ legde bijkomende specificaties op voor AWV.

  De volledige topografische opmeting na uitvoering van infrastructuurwerken gebeurde daarom volgens het legendeboek van MOW/AWV én volgens de GRB-skeletbestekken.

  Deze werkwijze bracht een aantal nadelen met zich mee zoals dubbel werk voor de aannemer of landmeter, onvoldoende GRB-conforme as-builtplannen en een GRB dat niet volledig actueel is.

  Met het nieuwe legendeboek is de basis gelegd voor bovenvermelde problemen structureel op te lossen. Zo kan Informatie Vlaanderen de informatie hergebruiken voor het actualiseren van de basiskaart Vlaanderen (GRB). MOW/AWV gebruikt de extra opgemeten objecten voor verdere interne toepassingen.

  Nog vragen?

  Alle info over de nieuwe GRB-specificaties vindt u in dit nieuwsbericht.

  Het aangepaste MOW/AWV-legendeboek is vanaf 3 september terug te vinden op www.wegenenverkeer.be.

  Als u nog vragen hebt over dit bericht neemt u contact op met de helpdesk Informatie Vlaanderen, tel. 09 276 15 00, informatie.vlaanderen@vlaanderen.be