chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Erkenning nieuwe datastandaarden

  dinsdag, 8 januari 2019

  Eind 2018 heeft het Stuurorgaan Vlaams Informatie en ICT-beleid een aantal standaarden erkend als vrijwillig toe te passen datastandaarden.

  • Melding: Semantische standaard voor informatie met betrekking tot meldingen van de burger naar de overheid.
  • Toestemming: Semantische standaard voor informatie met betrekking tot toestemming voor het verwerken van persoonlijke gegevens.
  • Notificatie: Semantische standaard voor informatie met betrekking tot notificaties van de overheid naar burgers en ondernemers
  • Transactie: Semantische standaard voor informatie met betrekking tot de dienstverlening die wordt afgenomen bij de overheid door burgers en ondernemers

  Deze datastandaarden kaderen binnen OSLO Mijn Burgerprofiel en werden per thema uitgewerkt. Het Stuurorgaan zet via 'Open Standaarden voor Linkende Organisaties' (OSLO) in op een eenduidige standaard voor de uitwisseling van informatie.

  Meer informatie?

  Meer informatie over de informatiemodellen vindt u via de website https://data.vlaanderen.be/ns en https://data.vlaanderen.be/standaarden/.

  Feedback op deze datastandaard is steeds welkom via informatie.vlaanderen@vlaanderen.be of stel een vraag op het online GitHub discussieforum.