chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Gebouwen- en Adressenregister voorgesteld op de Trefdag Informatie Vlaanderen

  donderdag, 30 november 2017

  Het Adressenregister is een doorontwikkeling op het bekende Centraal Referentieadressenbestand (CRAB). Inhoudelijk vind je in het Adressenregister alle CRAB-adressen terug en deze worden aangeboden via nieuwere en betere servicetechnologie. Het adresbeheer door steden en gemeenten blijft nog enige tijd op het CRAB verlopen en stroomt rechtstreeks door naar het Adressenregister. Alle producten en diensten op het CRAB blijven voorlopig bestaan en operationeel maar afnemers van de CRAB-adressen kunnen vanaf nu overschakelen op het Adressenregister.

   Het Gebouwenregister is een nieuw register. Het laat toe om informatie aan gebouwen of functionele eenheden binnen een gebouw (we spreken van “gebouweenheden”) te koppelen. Met dit nieuwe basisregister wordt het veel makkelijker om informatie over gebouwen of gebouweenheden met elkaar te delen. Het laat ook toe om informatie die vandaag op een adres geregistreerd wordt te koppelen aan een gebouw. Zo kan je veel makkelijker dan vandaag omgaan met adreswijzigingen, zoals hernummeringen.

  Alle informatie en documentatie over het Gebouwen- en Adressenregister vind je op deze pagina:https://overheid.vlaanderen.be/producten-diensten/gebouwen-adressenregister.