chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Gegevensdelingsplatform MAGDA blijft groeien

  dinsdag, 8 januari 2019

  Ook in 2018 breidde de dienstverlening uit op het gegevensdelingsplatform MAGDA. Er kwamen veel afnemers bij en er was een sterke stijging van het aantal transacties.

  In 2018 breidde het aantal MAGDA-diensten uit van 92 naar 105, een toename van 14% ten opzichte van het jaar daarvoor. De nieuwe diensten werden vooral ontwikkeld in het kader van projecten zoals de Woningpas, Mijn Burgerprofiel en het Groeipakket.

  Er kwamen ook veel ‘afnemers’ bij. Met een ‘afnemer’ wordt een organisatie bedoeld die MAGDA-diensten gebruikt voor een specifieke toepassing. Het aantal verschillende afnemers van MAGDA-diensten ging van 948 in 2017 naar 1316 in 2018, een aangroei van 39%. Nieuwe afnemers zijn vooral lokale besturen zoals gemeentes, OCMW’s, autonome gemeentebedrijven en politiediensten. Daarnaast sloten ook verschillende Vlaamse departementen en agentschappen aan met diverse toepassingen. Zo kwam het Departement Werk en Sociale Economie erbij voor een automatiseringsproject over zorgkrediet.

  Er gebeurden ook meer transacties. Transacties zijn acties op de brondatabanken. Die stegen van 71 miljoen naar 129 miljoen. Dat betekent dat er 82% meer transacties waren dan in 2017. Het gaat om een algemene stijging. De groei komt er niet door een specifiek project of een bepaalde dienst.

  2019

  Ook in 2019 wordt er gewerkt aan een uitbreiding van de diensten van het gegevensdelingsplatform MAGDA. We verwachten daarom dat het aantal afnemers en transacties ook dit jaar in stijgende lijn gaat.

  Meer informatie?

  Meer informatie over het gegevensdelingsplatform MAGDA vindt u op onze website.