chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  GRB-heffing 2020

  dinsdag, 24 november 2020

  Sinds 2013 zijn alle projectzones afgewerkt en beschikbaar als GRB-product. Bekijk alle projectzones met hun eerste aanmaakdatum op de lijst bestaande GRB-producten 2005-2013 .

  In heffingsjaar 2020 wordt voor alle projectzones een bijhoudingsheffing aangerekend.

  Indien de situatie van een netbeheerder op het einde van het jaar 2020 gewijzigd is ten opzichte van het jaar 2019 (wijziging in aanwezigheid, verbruiksmeters en/of trajectlengte), dient de netbeheerder de nieuwe situatie in de aangifte van 2020 weer te geven. Netbeheerders waarbij de situatie niet gewijzigd is, hoeven geen nieuwe aangifte in te dienen maar bezorgen ons wel een ingevuld aangifteformulier.

  Belangrijk: Vanaf 1/12/2020 wordt het ingevuld aangifteformulier (ook indien de situatie niet is gewijzgd) én indien van toepassing de aangiftes (in Excel) digitaal bezorgd via grb.heffingen@kb.vlaanderen.be

  De documenten voor de aangifte staan op onze website. Op die pagina vindt u ook de procedure voor de aangifte en het contourenbestand.

  De GRB-producten kunnen geraadpleegd worden via het geoportaal http://www.geopunt.be/ thema basiskaart of besteld via http://download.vlaanderen.be/ .

  Heeft u nog vragen in verband met de heffing voor het GRB, aarzel dan niet ons te contacteren op volgend adres: grb.heffingen@kb.vlaanderen.be .