chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Hefboombudget Vlaanderen Radicaal Digitaal verdeeld voor 2017

  vrijdag, 14 juli 2017

  De Vlaamse Regering besliste op vrijdag 14 juli over de verdeling van het hefboombudget Vlaanderen Radicaal Digitaal voor 2017. Het geld gaat dit jaar opnieuw naar drie sporen: burgers, ondernemingen en subsidies. Binnen deze drie sporen ondersteunt het budget een aantal doorbraakprojecten die op korte termijn haalbare en maatschappelijke meerwaarde voor gebruikers realiseren. Informatie Vlaanderen zet hiervoor een samenwerkingsverband op met de betrokken Vlaamse overheidsdiensten.

  Burgers

  Het burgerloket is in opbouw. Het bundelt de vragen of dossiers die de burger bij de overheid heeft lopen en maakt het mogelijk deze op te volgen. De burger krijgt meteen zicht op de informatie waarover de (Vlaamse) overheid beschikt. Wanneer de burger foutieve gegevens opmerkt of vragen heeft, meldt hij deze met één muisklik. Hierdoor verbetert ook de overheid haar authentieke gegevens. Het in opbouw zijnde burgerloket heeft al een eerste oplevering gepland eind 2017/begin 2018.

  Ondernemingen

  Het e-loket voor ondernemers is in opbouw. Het wil ondernemers via een centraal digitaal punt toegang geven tot de dienstverlening van de Vlaamse overheid. Je vindt er informatie over overheidsmaatregelen en een overzicht van dossierstatusinformatie, maar ook e-transacties van aanvragen voor erkenningen, vergunningen, subsidies en fiscale materies binnen de (Vlaamse) overheid. Ook het e-loket voor ondernemers plant een eerste oplevering eind 2017/begin 2018.

  Subsidies

  Het project slimme subsidies wil de subsidieprocessen slimmer aanpakken. Subsidieaanvragers en de subsidieverstrekkers krijgen zo meer duidelijkheid en transparantie. Subsidieaanvragers wensen een overzicht te krijgen van wat voor hen interessante subsidies zijn. Zonder daarbij telkens opnieuw dezelfde informatie te moeten doorgeven. Het project zorgt ervoor dat subsidieaanvragers via het burgerloket of het e-loket voor ondernemers effectief toegang krijgen tot concrete dienstverlening. De fundamenten van dit project worden al eind 2017 gerealiseerd.

  Volgende stappen 

  De Vlaamse Regering nam een beslissing rond de verdeling van het hefboombudget over de doorbraakprojecten. Betrokken overheidsdiensten brengen ook eigen financiering in. Informatie Vlaanderen start een intensief samenwerkingsverband op om de projecten vlot en tijdig te realiseren. Informatie Vlaanderen neemt opnieuw de rol van programmamanager Vlaanderen Radicaal Digitaal op zich. De programmamanager bewaakt samen met de programma stuurgroep de uitvoering van het programma op het vlak van integratie, architectuur, informatieveiligheid, vereenvoudiging en communicatie. De stuurgroep staat ook in voor de communicatie over het programma.

  Vragen?

  Stuur je vraag naar radicaaldigitaal@vlaanderen.be.