chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Herinnering : oud FLEPOS 2.0 systeem stopt op 30 juni 2019; schakel tijdig over naar het nieuwe FLEPOS 3.0 systeem

  vrijdag, 24 mei 2019

  In de eerste helft van 2019 vernieuwt Informatie Vlaanderen de dienstverlening voor de centimeternauwkeurige positiebepaling in Vlaanderen (FLEPOS). We migreren van FLEPOS versie 2.0 naar FLEPOS 3.0. 

  Informatie Vlaanderen startte daarom vanaf 11 maart 2019 met het nieuwe systeem en hiervoor dient iedere gebruiker zich opnieuw te registreren. Ook een aantal instellingen in het toestel moeten aangepast worden bij gebruik van het nieuwe systeem.

  Informatie Vlaanderen plant een volledige omschakeling tegen eind juni 2019. Tot dan blijft het oude en het nieuwe systeem nog een aantal maanden parallel werken. Het oude systeem sluiten we op 30 juni definitief af.

  We raden u aan tijdig de nodige registraties uit te voeren, zodat de omschakeling vlot kan verlopen. Voor meer informatie over de registratie en de vernieuwing verwijzen we naar de FLEPOS-pagina’s.

  U kunt zelf de nodige instellingen invoeren in uw toestel (url, mountpoints). We adviseren echter om de leverancier van het toestel tijdig te contacteren en ondersteuning te vragen.

  Reeds meer dan 2500 gebruikers registreerden zich in het nieuwe systeem en vele zijn al actief in het nieuwe FLEPOS 3.0-systeem.

  Met de vernieuwing van FLEPOS wordt het nu mogelijk om gebruik te maken van het Europese Galileo en het Chinese Beidou satellietnavigatiesysteem indien uw toestel dit toelaat. Zo beschikt u over meer satellieten om betere metingen uit te voeren, ook in moeilijke omstandigheden zoals nauwe straatjes en langs bomenrijen. Voor bepaalde abonnementen (landbouw, machinesturing) wordt een gebiedsbegrenzing ingesteld tot 5 km buiten de gewestgrens van Vlaanderen.