chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Herinnering: verhuis en onbeschikbaarheid Geprivilegieerd Toegangsbeheer (PAM) 21/05 - 25/05

  vrijdag, 21 mei 2021

  Zoals eerder gecommuniceerd in deze nieuwsbrief verhuizen we in het verlengde weekend van 21/05 – 25/05 onze PAM-bouwsteen (Privileged Access Management/Geprivilegieerd Toegangsbeheer), naar aanleiding van de sluiting van NMC4 eind juni.

  Wat is de impact op klanten tijdens de verhuis?

  Tijdens de verhuis, meer bepaald tussen vrijdag 21/05 – 18u en dinsdag 25/05 – 6u, zal het PAM-portaal niet beschikbaar zijn en zullen klanten via PAM dus niet kunnen aanmelden op hun beschermde omgevingen.

  Wij raden klanten aan om tijdens deze periode dus geen onderhoud of andere werkzaamheden in te plannen op hun door PAM beschermde omgevingen. Indien de klant bij de PAM-integratie voor een “Break Glass”-procedure heeft gekozen, kan deze eventueel gebruikt worden om toch toegang te krijgen tot de beschermde omgevingen in deze periode.

  Wat verandert er voor klanten?

  De URL van het PAM-portaal zal wijzigen. Na de verhuis zal het PAM-portaal bereikbaar zijn op https://pamaas-portaal.vlaanderen.be. Verder moeten klanten zelf geen actie ondernemen voor deze verhuis.

  Het PAM-portaal zal visueel ook een kleine make-over krijgen. De werkwijze en functionaliteit om aan te melden via PAM blijft hetzelfde, maar de layout van het vernieuwde portaal ziet er wat anders uit (zie onderstaande screenshots). Het is daarbij wel nog steeds mogelijk om, indien gewenst, naar de klassieke interface terug te keren (aangeduid in de 1ste screenshot).

  Overzicht met accounts (met mogelijkheid om naar de klassieke interface terug te keren)

  Details van een account

  Contact

  Indien je vragen of opmerkingen hebt bij deze communicatie, kan je altijd contact met ons opnemen via integraties@vlaanderen.be.