chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Het CRAB verwelkomt 7 nieuwe gemeenten

  maandag, 10 december 2018

  Op vrijdag 7 december verwelkomde het CRAB 7 nieuwe gemeenten. Het zijn gemeenten die ontstaan door de gemeentelijke fusies op 1 januari 2019.
   
  De verschillende gemeentebesturen legden de nieuwe gemeentenamen, straatnamen en adressen vast. Het is een ingrijpende operatie. 100.000 adressen zijn betrokken. De nieuwe adressen zijn al beschikbaar in het CRAB. Zo krijgen gebruikers van het CRAB de mogelijkheid om zich voor te bereiden op de nieuwe situatie.
   
  Daarnaast biedt Informatie Vlaanderen ook verschillijsten aan. Daarin zie je welk oud adres vervangen wordt door welk nieuw adres. Deze verschillijsten vind je op deze pagina. 
   

  Hoe zit dat praktisch, in het CRAB?

  Om verwarring in het CRAB te vermijden, kregen alle nieuwe straatnamen en huisnummers/subadressen de status “gereserveerd”. Dat betekent dat deze adressen vandaag nog niet geldig zijn. Op 1 januari verandert de status naar “in”gebruik”. Dan krijgen alle gegevens van de oude gemeenten een einddatum.
   
  Doordat de status vandaag nog niet “in gebruik” is, zijn de nieuwe adressen nog niet beschikbaar in alle CRAB-diensten. Hier vind je een overzicht:

  Tabel CRAB
   

  Hoe gebruik je deze adressen?

  Als je deze adressen gebruikt voor het versturen van post, dan volg je de richtlijnen van bpost. De richtlijnen vind je terug op de website van bpost.
   

  Nog vragen?

  Vragen over dit bericht bezorg je aan de Helpdesk Informatie Vlaanderen.