chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Het gegevensdelingsplatform MAGDA creëerde nieuwe dienst ‘GeefWerkzoekende 2.0’

  vrijdag, 24 mei 2019

  Op vraag van het Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs, Kwalificaties en Studietoelagen (AHOVOKS) ontwikkelde het gegevensdelingsplatform MAGDA de nieuwe webdienst GeefWerkzoekende 2.0. De nieuwe dienst maakt het mogelijk om na te gaan of een persoon aanspraak maakt op een tussenkomst bij opleidingen.

  Vanaf 1 september wijzigt immers de financiering van de Centra voor Volwassenenonderwijs en de Centra voor Basiseducatie. Als gevolg daarvan genereren cursisten met als arbeidsstatuut “werkzoekend” in een traject naar werk extra financiering voor de centra waar ze inschrijven. Deze cursisten betalen bovendien geen inschrijvingsgeld.

  Om de correcte toepassing van deze maatregelen te garanderen en de gegevens niet dubbel te bevragen wil AHOVOKS de informatie over het arbeidsstatuut van de cursisten raadplegen bij de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB), de bron van deze gegevens.

  Hoe gebruikt u deze webdienst?

  Uw toepassing vraagt via het internet aan de webdienst om gegevens bij de VDAB op te halen over een cursist. De cursist identificeert u aan de hand van zijn INSZ nummer. Dit is het identificatienummer van de sociale zekerheid.

  Welke gegevens kunt u opvragen?

  U kunt de categorie opvragen waartoe de werkzoekende behoort en u kunt opvragen of een bepaalde opleiding past in het traject naar werk dat door de VDAB werd vastgesteld.

  Meer informatie?

  Meer informatie over de inhoud van deze dienst en technische documentatie vindt u in de gebruikershandleiding.

  Ook andere geïnteresseerde organisaties kunnen de dienst GeefWerkzoekende 2.0 gebruiken. Neem daarvoor contact op met helpdesk.magda@kb.vlaanderen.be.

  Meer informatie over het volledige MAGDA-dienstenaanbod vindt u op https://overheid.vlaanderen.be/magda.