chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Historische versies van Administratieve percelen fiscaal (Adpf) beschikbaar

  vrijdag, 26 februari 2021

  Informatie Vlaanderen biedt sinds kort niet alleen de recentste versie van de dataset ‘GRB - Administratieve percelen fiscaal (Adpf)’ aan, maar eveneens de historische versies (vanaf 2017).

  De dataset ‘GRB - Administratieve percelen fiscaal (Adpf) wordt jaarlijks aangemaakt: het gaat om de toestand van de kadastrale planpercelen zoals die juridisch geldig zijn op 1 januari van het jaar.

  Zoals reeds gecommuniceerd wordt de dataset aangeboden via webservices (https://overheid.vlaanderen.be/informatie-vlaanderen/nieuws/administratieve-percelen-fiscaal-adpf-beschikbaar-via-webservices).

  De historische data zijn ook beschikbaar via de downloadtoepassing en zij kunnen nu ook cartografisch geraadpleegd worden in Geopunt.

  Downloaden

  Alle historische versies van de dataset sinds 2017, evenals de verschilbestanden tussen die versies, zijn nu beschikbaar via de downloadtoepassing.

  Webservices

  Ook via de overdrachtdienst ‘WFS GRB - Administratieve percelen fiscaal’ worden nu, naast de steeds recentste fiscale toestand, ook de historische versies van de GRB Administratieve percelen fiscaal (Adpf) als aparte feature types, aangeboden.

  (https://geoservices.informatievlaanderen.be/overdrachtdiensten/Adpf/wfs?request=getcapabilities&version=2.0.0&request=GetCapabilities)

  In de raadpleegdienst ‘WMS GRB - Administratieve percelen fiscaal’ waren reeds voor elke fiscale toestand van Adpf sinds 2017, 3 lagen voorzien: planpercelen, perceelsgrenzen en perceelslabels (met verkorte notering van de CapaKey). Ook voor de steeds recentst beschikbare fiscale toestand zijn deze drie lagen voorzien. (https://geoservices.informatievlaanderen.be/raadpleegdiensten/Adpf/wms?request=getcapabilities&version=1.3.0&service=wms).

  Geopunt

  De WMS-layers van de historische jaargangen van Adpf, kunnen cartografisch geraadpleegd worden in de Geopunt Kaart onder het thema Kaarten en plaatsen > Grenzen > percelen > Jaargangen Administratief perceel, fiscale toestand (GRB).

  Toegang en gebruik

  Voor hergebruik (decreet Hergebruik van Overheidsinformatie) is de Modellicentie Gratis Hergebruik v1.0 van toepassing. De informatie is openbaar en eenieder heeft inzagerecht conform het decreet openbaarheid van bestuur. Het gebruik voor taken van algemeen belang door instanties (openbare instellingen), is geregeld door het decreet betreffende de Geografische Data-Infrastructuur Vlaanderen.