chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  ICT en digitalisering samen in één agentschap

  woensdag, 21 oktober 2020

  Vlaamse en lokale overheden bereiden zich voor op een digitale stroomversnelling, zowel binnen de overheid als in de samenleving. Digitalisering stond al hoog op de agenda maar Corona heeft dit nog versneld.Om hen daarbij te helpen wordt de dienstverlening rond ICT en digitalisering gebundeld in één agentschap. 

  Het Facilitair Bedrijf en Informatie Vlaanderen hebben ervoor gekozen om een nieuw, uitdagend verhaal te schrijven. De komende maanden worden de gemeenschappelijke digitale bouwstenen, de ICT- en dataproducten van het huidige HFB-ICT en Informatie Vlaanderen samengebracht tot één sterk geheel in een nieuwe organisatie.  

  Het bundelen van de krachten is bedoeld om: 

  1. Een sterke partner zijn voor klanten en leveranciers en als één aanspreekpunt fungeren voor alle vragen m.b.t. ICT en digitalisering 
  2. De snelheid en wendbaarheid van de dienstverlening te verhogen 
  3. In nauw overleg het beleid inzake digitalisering verder uitstippelen. 
  4. De kennis en competentie over ICT en digitale transformatie bundelen en maximaal inzetten op het talent van geëngageerde medewerkers 

  Naar een geïntegreerde organisatie in 2 stappen 

  Een groot deel van de cluster ICT van Het Facilitair Bedrijf en het huidige Agentschap Informatie Vlaanderen zullen de nieuwe organisatie vormen. Diensten die facilitair van aard zijn of gericht op aankoop blijven bij HFB.  

  We willen de transitie zo vlot mogelijk laten verlopen voor onze teams en onze klanten. We zijn ervan overtuigd dat door de bundeling van krachten binnen de eengemaakte organisatie de dienstverlening aan klanten nog verder kan verbeteren.
  Barbara Van Den Haute, Administrateur-generaal Informatie Vlaanderen & Frank Geets, Administrateur-generaal Het Facilitair Bedrijf

  De implementatie start vanaf eind februari 2021 en verloopt in twee stappen:  

  • Stap 1 - de digitaliserings- en ICT-diensten samenvoegen in één agentschap: het onderbrengen van de betrokken teams, producten en processen in de nieuwe organisatie, onder leiding van Barbara Van Den Haute.  
  • Stap 2 - komen tot een geïntegreerde organisatie: start van een breed organisatietraject voor het uitgebreide agentschap.  

  "We zijn ervan overtuigd dat door de bundeling van krachten binnen de eengemaakte organisatie de dienstverlening aan klanten nog verder kan verbeteren. En dat Het Facilitair Bedrijf zich met nog meer focus zal kunnen toeleggen op de uitdagingen inzake vastgoed, overheidsopdrachten en facilities. Zo bouwen we twee sterke motoren, die ook in de toekomst goed kunnen blijven samenwerken".