chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Informatie Vlaanderen en IMEC bouwen samen aan een slim Vlaanderen

  donderdag, 29 november 2018

  Informatie Vlaanderen en IMEC slaan de handen verder in elkaar om Vlaanderen uit te bouwen tot een slimme regio. De geïntensifieerde samenwerking tussen beide partners werd gisteravond aangekondigd op de nocturne, een netwerkevent op vooravond van Trefdag Digitaal Vlaanderen. Partners en stakeholders wisselden tijdens deze exclusieve bijeenkomst ideeën uit over de digitale transformatie van Vlaanderen. Barbara Van Den Haute (Informatie Vlaanderen) en John Baekelmans (IMEC) lichtten hun visie en ambitie toe tijdens een inspirerende presentatie.  

  Op de vooravond van Trefdag Digitaal Vlaanderen maakten Informatie Vlaanderen en IMEC hun verruimde samenwerking bekend. Beide organisaties zijn complementair en katalysators om Vlaanderen tot een slimme regio te maken. Informatie Vlaanderen streeft naar de realisatie van Vlaanderen dat verbonden is, en IMEC richt zich op het verbeteren en ontwikkelen van een duurzame maatschappij. Ze werken vandaag al samen, maar zullen deze samenwerking  nog intensifiëren.

  overzicht nocturne

  Innovatieve schakels verenigen    

  Tijdens een inspirerende presentatie lichtten Barbara Van Den Haute (Informatie Vlaanderen) en John Baekelmans (IMEC) hun gezamenlijke visie en ambitie voor. Informatie Vlaanderen en IMEC zullen initiatieven in Vlaanderen beter op elkaar afstemmen, projecten bundelen en partijen samenbrengen die op een waardevolle manier met digitale overheid bezig zijn.

  De initiatieven focussen voornamelijk op slimme data en  de governance en bouwstenen daarrond.  Voorbeelden zijn ‘Open Standaarden voor Linkende Organisaties’ en de ontwikkeling van API’s. Met het project ‘Open Standaarden voor Linkende Organisaties’ maken IMEC en Informatie Vlaanderen informatie vlot uitwisselbaar. Een ander voorbeeld is de ontwikkeling van API’s, of kortweg gestandaardiseerde stopcontacten voor datastromen van overheden inVlaanderen.

  Barbara Van Den Haute is  administrateur-generaal van Informatie Vlaanderen. Informatie Vlaanderen begeleidt de digitalisering van de overheden in Vlaanderen. John Baekelmans is de Vicepresident van het Interuniversitair Micro-Elektronica Centrum (IMEC). IMEC is het grootste onafhankelijke Europese onderzoekscentrum op het gebied van micro-elektronica, nanotechnologie, ontwerpmethodes en technologieën voor ICT-systemen.