chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Informatie Vlaanderen wint samen met Stad Roeselare de Gouden Byte Award

  donderdag, 10 december 2020

  Informatie Vlaanderen en de stad Roeselare wonnen de Gouden Byte Award V-ICT-OR met het project “Automatische digitale end-to-end documentenstroom”. De award beloont lokale besturen of administraties die hun krachten bundelden en investeerden in een slimme oplossing. De stad integreerde onze MAGDA Documentendienst in hun document management systeem. Daardoor gaan steeds meer documenten digitaal de deur uit zonder manuele tussenkomst.

  Vandaag werd de Gouden Byte Award uitgereikt. Hiermee zet V-ICT-OR slimme lokale overheden of administraties in de kijker die dankzij slim ingezette IT het verschil maken met hun klanten. Stad Roeselare en Informatie Vlaanderen winnen deze award voor hun gezamenlijke project waardoor documenten automatisch kunnen verstuurd worden via brief, e-mail of de e-box. Zelfs aangetekend.

  “We zijn heel blij dat we door een intense samenwerking met Informatie Vlaanderen op een slimme manier stappen kunnen zetten om de dienstverlening vlotter en klantvriendelijker te maken” vertelt burgemeester Kris Declercq. “Deze prijs is een mooie beloning en een bevestiging dat we op de goede weg zijn.”

  Intense samenwerking

  “Het is voor overheden vaak een uitdaging om documenten en brieven bij de bestemmeling te krijgen” zegt projectleider Gert De Gelder van Informatie Vlaanderen. “De MAGDA Documentendienst zorgt nu voor een oplossing. Via deze dienst sturen overheden brieven en documenten naar burgers, bedrijven en andere overheden. Ook aangetekend. En als het digitaal niet lukt, via de post. De stad Roeselare maakt als eerste stad gebruik van deze Vlaamse digitale bouwsteen. We hebben hiervoor intens met hen samengewerkt . Op amper 6 maanden tijd werd dit project gerealiseerd. “

  Voordelen voor de burger

  Steeds meer documenten van de stad Roeselare zullen digitaal ter beschikking komen van de burger en op een vlotte manier bezorgd worden. De burger zal in de toekomst via een portaal kunnen aangeven in welke vorm men bepaalde documenten kan ontvangen en daarna zal dit maximaal automatisch verlopen. Het aantal documenten dat zonder manuele tussenkomst zal kunnen opgevraagd en bezorgd worden volgens de persoonlijke wensen, groeit gestaag. Zo wordt het stadHUIS een digitaal stadHUIS dat 24u op 24 ter beschikking staat van de burger.

  Meer informatie?

  Meer informatie over de MAGDA Documentendienst vind je op deze pagina.