chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Je persoonlijke vaccinatiegegevens in Mijn Burgerprofiel

  woensdag, 24 februari 2021

  Hoe zit het nu met je eigen vaccinatie tegen COVID-19?  Dankzij de goede samenwerking met het Agentschap Zorg en Gezondheid vind je je persoonlijke COVID-19 vaccinatiegegevens terug op Mijn Burgerprofiel.

  Samenwerking

  Het Agentschap Zorg en Gezondheid staat o.a. in voor de coördinatie van de vaccinatie tegen COVID-19. 400.000 zorgprofessionals moesten op korte termijn een persoonlijke uitnodiging voor hun vaccinatie ontvangen. Aan Digitaal Vlaanderen werd gevraagd om mee te werken aan de uitnodiging per brief. Contactcenter 1700 zorgde in afspraak met het Agentschap Zorg en Gezondheid voor het opstellen van de brief. Samen met de lokale helpdesks van de vaccinatiecentra staan we klaar voor de vele vragen die er ongetwijfeld zullen komen.

  Maar ook MAGDA Documentendienst had hier een rol te vervullen. De uitnodiging aan de zorgprofessionals wordt immers niet alleen fysiek maar ook digitaal verstuurd. Die combinatie is nu net het expertisedomein van MAGDA. Persoonlijke documenten die via MAGDA Documentendienst correct en veilig verstuurd worden, komen in de eBox van de burger terecht en kunnen via Mijn Burgerprofiel geraadpleegd worden. Ze kunnen niet verloren gaan en zijn altijd en overal te raadplegen.

  Mijn Burgerprofiel geeft meerwaarde

  Mijn Burgerprofiel heeft hier dus een belangrijke rol. Niet enkel voor de zorgprofessionals, maar voor iedereen. Het moest mogelijk zijn voor elke burger om zijn persoonlijke vaccinatiegegevens online te raadplegen. En dat is intussen het geval. Wie inlogt bij Mijn Burgerprofiel heeft een tab ‘Uw COVID-19 vaccin’. Daar vind je de status van je eigen vaccin.

  Deze nieuwe functie binnen Mijn Burgerprofiel werd op 4 februari aangekondigd tijdens een webinar over de vaccinatiestrategie. De 950 deelnemers waren enthousiast, want sindsdien vroegen 59 gemeenten naar de integratie van Mijn Burgerprofiel in hun website. Dat geeft een voorlopig totaal van 111 gemeentelijke websites met een toegang naar Mijn Burgerprofiel.

  Hoe werkt Mijn Burgerprofiel?

  Op de website van je stad, gemeente of een aangesloten Vlaamse entiteit (bijvoorbeeld https://www.laatjevaccineren.be/) kan je makkelijk inloggen via de header van Mijn Burgerprofiel. Die staats rechts bovenaan in de hoek van de webpagina.

  Je logt veilig in met je e-id, itsme of een beveiligingscode via mobile app of sms. Daarna heb je toegang tot het overzicht van je overheidsadministratie.

  Meer informatie?

  Wil je meer weten over de COVID-19 vaccinatie? Op https://www.laatjevaccineren.be/ vind je het antwoord op heel wat vragen.

  Ben je een lokaal bestuur of Vlaamse entiteit en wil je je burgers ook toegang geven tot Mijn Burgerprofiel op je website? Dan vind je hier hoe dat moet.

  Of wil je weten hoe Mijn Burgerprofiel werkt? Dan kan je hier terecht.