chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Kruisem is de 100ste gemeente die aansluit op Mijn Burgerprofiel

  dinsdag, 4 mei 2021

  Op dinsdag 20 april behaalde Mijn Burgerprofiel een belangrijke mijlpaal. De gemeente Kruisem sloot als 100ste gemeente aan. Digitaal Vlaanderen stuurde burgemeester Joop Verzele een bos bloemen. Hij kreeg ook persoonlijke felicitaties van de minister-president.

  In de tweede week van de paasvakantie tikte Mijn Burgerprofiel af op 99 aangesloten gemeenten. “We werkten aan de 100ste aansluiting” vertelt Siri Craen. Zij leidt in ons agentschap het team aansluitingen bij Mijn Burgerprofiel. ”Op dinsdag 20 april waren we daarmee klaar. De eer ging naar de gemeente Kruisem. Daarop belde minister-president Jan Jambon meteen de burgemeester om hem te feliciteren. Digitaal Vlaanderen stuurde een bos bloemen.”

  De burgemeester liet weten erg blij te zijn met de felicitaties en de bloemen. Kruisem communiceerde over de aansluiting via hun eigen kanalen en bracht ook de pers op de hoogte. Op die manier wilden ze burgers informeren over Mijn Burgerprofiel en hen aanmoedigen om het te gebruiken.

  Covid19-app zorgt voor sterke stijging van het aantal aansluitingen

  “Sinds de toevoeging van de Covid19-app in Mijn Burgerprofiel is het aantal aansluitingen door lokale besturen trouwens sterk gestegen” aldus Siri Craen. “We merken veel enthousiasme bij de gemeenten. Ze bekijken nu ook hoe ze lokale data kunnen toevoegen aan Mijn Burgerprofiel. Zo kan je bijvoorbeeld in verschillende gemeenten al een fiscaal attest van een sportkamp dat je kind volgde, downloaden via Mijn Burgerprofiel”.

  Wat is Mijn Burgerprofiel?

  Via Mijn Burgerprofiel regel je al je zaken met de overheid veilig en digitaal. Denk maar aan dossiers opvolgen, gegevens inkijken, attesten downloaden of documenten raadplegen. Mijn Burgerprofiel verzamelt al je officiële gegevens en je overheidsadministratie in één persoonlijk overzicht.

  Zodra het vaccinatiecentrum de uitnodiging voor je COVID-19 vaccinatie verzendt, vind je ook die in Mijn Burgerprofiel. Recent werd een mediacampagne gelanceerd om burgers hierover te informeren. Mijn Burgerprofiel | Vlaanderen.be

  Waar vind je Mijn Burgerprofiel?

  Inwoners van Kruisem en andere gemeenten die zijn aangesloten op Mijn Burgerprofiel kunnen via elke webpagina van hun gemeentelijke website rechts bovenaan inloggen op ‘Mijn Burgerprofiel’. Je kunt ook aanmelden via tal van andere overheidssites of via mijnburgerprofiel.be.

  Ook aansluiten?

  Sluit jouw organisatie aan bij Mijn Burgerprofiel. Zo bereik je burgers en ondernemers op een directe manier en breid je je eigen dienstverlening uit. Je kunt bovendien dezelfde informatie beschikbaar maken op alle sites waar Mijn Burgerprofiel toegang geeft tot overheidsinformatie en via het e-loketondernemers.be.

  Nog niet aangesloten bij Mijn Burgerprofiel? Start vandaag nog met de aanvraag.

  Meer informatie?

  Meer informatie over Mijn Burgerprofiel vind je op deze pagina. Mijn Burgerprofiel | Vlaanderen.be