chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Mediacampagne wijst de weg naar Mijn Burgerprofiel en digitale vaccinatie-uitnodiging

  dinsdag, 20 april 2021

  Agentschap Zorg en Gezondheid en Digitaal Vlaanderen wijzen burgers de weg naar de digitale versie van hun vaccinatie-uitnodiging. Met een mediacampagne, die maandag l.l. van start ging, vestigen ze de aandacht op de module 'Uw Covid-19 vaccin' in Mijn Burgerprofiel. Er is een radiocampagne gepland en er worden banners geplaatst op nieuwssites en sociale media.

  “Hoewel Mijn Burgerprofiel al een tijdje bestaat, is het bij weinig mensen bekend” laat Siri Craen weten. Zij is klantenadviseur voor Mijn Burgerprofiel bij Digitaal Vlaanderen. "Met deze campagne willen we twee vliegen in één klap slaan: uitleggen wat Mijn Burgerprofiel is en hoe je kan inloggen. Tegelijk wijzen we de weg naar de digitale versie van de vaccinatie-uitnodiging. Mijn Burgerprofiel bevat een module 'Uw Covid-19 vaccin'. Wie ingepland staat voor een vaccin, kan zijn vaccinatie-uitnodiging daar vinden. Je wordt ook uitgenodigd met een brief, maar die moeten we drukken en versturen met de post. Mijn Burgerprofiel is dus sneller. Het biedt ook uitkomst voor mensen die hun papieren uitnodiging kwijtgeraakt zijn."

  Ook campagnemateriaal voor andere Vlaamse overheden en lokale besturen

  Agentschap Zorg en Gezondheid en Digitaal Vlaanderen rekenen ook op de medewerking van andere Vlaamse overheidsdiensten en lokale besturen om de burgers de weg naar Mijn Burgerprofiel en de digitale vaccinatie-uitnodiging te wijzen. Ze krijgen daartoe heel wat communicatiemateriaal ter beschikking dat ze via hun eigen kanalen kunnen verspreiden. Twee korte filmpjes leggen uit welke voordelen Mijn Burgerprofiel biedt en hoe je als burger kunt aanmelden, je eBox activeren en meldingen instellen. Verder zijn er banners, animaties en voorbeeldberichten die de burgers helpen hun digitale vaccinatie-uitnodiging te vinden.

  Het campagnemateriaal kun je downloaden via deze pagina.