chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Meer inzicht in data? Volg de gratis opleiding van PoliVisu

  donderdag, 27 augustus 2020

  Zoek je een manier om grote hoeveelheden overheidsdata beter te begrijpen en te analyseren? Een manier om ze juist te interpreteren en goede beleidsbeslissingen te nemen? Volg dan de gratis onlinecursus van PoliVisu over het visualiseren van data.

  “Het EU-project PoliVisu maakt overheidsdata begrijpelijker door ze grafisch weer te geven. Op die manier krijg je meer inzicht in trends, uitschieters en patronen” vertelt Lieven Raes, projectcoördinator van PoliVisu. “Dit helpt beleidsmakers om een efficiënter overheidsbeleid te voeren. Om te tonen hoe je die visualisaties op de juiste manier gebruikt, bieden we een gratis online opleiding aan. Die is voor iedereen toegankelijk.”

  Hoe ziet de cursus eruit?

  De cursus bestaat uit drie modules. Aan de hand van theorie en concrete praktijkvoorbeelden uit binnen- en buitenland leer je hoe je een beter beleid kunt voeren door data te visualiseren. Elke module sluit af met een interactieve demo en een quiz.

  “De voorbeelden in de opleiding gaan over mobiliteit en Smart Cities” legt Lieven Raes uit. “Dit komt omdat PoliVisu eerder al met overheidsdata aan de slag ging voor verkeersprojecten van steden in Vlaanderen, Tsjechië en Frankrijk. We verwerkten en brachten vervoersdata toen in beeld. Dit zorgde voor nieuwe inzichten rond het oplossen van diverse mobiliteitsproblemen. Uiteraard is datavisualisatie ook nuttig in andere beleidsdomeinen.”

  Geïnteresseerd?

  Wil je een beter inzicht in je data door ze in beeld brengen? Volg dan zeker deze opleiding. Je krijgt een certificaat na het afronden van de drie modules. Het volgen van de volledige cursus duurt vijf uur. Het gaat om een Mass Open Online Course (MOOC) die je volgt waar en wanneer je wil.

  Meer informatie?

  Meer informatie over PoliVisu vind je op deze website.

  Voor meer informatie over de opleiding en/of PoliVisu neem je contact op met Lieven Raes.